Ексклюзиви
понеділок, 31 травня 2021 11:04

У Зеленського назвали умову проведення референдуму щодо Донбасу

У Зеленського назвали умову проведення референдуму щодо Донбасу
Питання Донбасу не стане однією з перших тем для всенародного голосування. Фото: Reuters

Ситуацію на Донбасі винесуть на всеукраїнський референдум лише за умови, що цього вимагатимуть переговори щодо ОРДЛО.

Це також не означає, що питання Донбасу буде однією з перших тем для всенародного голосування, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк, пише "РБК-Україна".

"Україна робить усе можливе для того, щоб знайти такий дипломатичний шлях, який забезпечить справжній тривалий мир. Якщо одним з етапів на цьому шляху може стати референдум, то потрібно враховувати ті запобіжники, які вже зафіксовані в ухваленому законі", - сказав він.

Подоляк додав, що будь-якого рішення або питання на референдум у порушення Конституції "бути не може навіть гіпотетично".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про референдум: Айвазовська розвіяла "зраду"

20 травня президент Володимир Зеленський дав пресконференцію, присвячену двом рокам його президенства. Він заявив, що ситуація на Донбасі - найголовніше питання для України, яке можна винести на розсуд громадськості, тобто на всеукраїнський референдум.

Закон "Про всеукраїнський референдум" президент підписав 8 квітня 2021 року. Закон передбачає, що громадяни зможуть на референдумі вирішувати низку питань. Зокрема, предметом всеукраїнського референдуму може бути затвердження закону про внесення деяких змін до Конституції та питання загальнодержавного значення.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали умову проведення референдуму щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути