середа, 19 жовтня 2022 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський провів розмову з Ердоганом: що відомо

Зеленський провів розмову з Ердоганом: що відомо
Президент Володимир Зеленський поговорив з лідером Туреччини Реджепом Ердоганом. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський поговорив з лідером Туреччини Реджепом Ердоганом.

Лідери країн обговорили російське вторгнення в Україну. Зеленський подякував Ердогану за непохитну позицію з підтримки територіальної цілісності й суверенітету нашої держви, повідомляє Twitter президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Ердогана прокоментував зустріч Зеленського з Путіним

"Продовжив дружній діалог із президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом. Подякував за непохитну позицію з підтримки територіальної цілісності й суверенітету України. Відзначив особливу роль Туреччини в зерновій ініціативі та її продовженні", – розповів Зеленський.

Під час розмови Ердоган заявив, що бачення дипломатичного вирішення має бути живим за будь-яких обставин, і заявив, що вони готові зробити будь-який необхідний внесок у припинення війни шляхом переговорів.

Турецький лідер також подякував Зеленському за висловлення співчуття у зв'язку з вибухом на шахті в Бартині.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган домовився зі своїм російським колегою Володимиром Путіним про створення в Туреччині газового хабу.

Про це лідер Туреччини заявив у середу, 19 жовтня, виступаючи перед членами своєї Партії справедливості та розвитку в парламенті. Ердоган заявив, що, за словами Путіна, Європа може постачати газ із хабу в Туреччині.

Минулого тижня президент РФ Володимир Путін заявив, що Туреччина є найбільш надійним маршрутом для доставки газу до Європейського Союзу і запропонував створити там "газовий хаб".

Ця пропозиція надійшла у зв'язку з тим, що Росія прагне зберегти свій енергетичний вплив на Європу, одночасно перенаправляючи постачання з балтійського газопроводу "Північний потік", пошкодженого внаслідок вибухів минулого місяця.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів розмову з Ердоганом: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути