Ексклюзиви
понеділок, 08 червня 2020 19:48

Зеленський пропонує закон про першу леді

Зеленський пропонує закон про першу леді
У законі прописати - що робитиме дружина президента, каже Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський хоче на законодавчому рівні закріпити функції першої леді.

"Проблема в тому, що немає законодавства, яке регулює інститут першої леді. Я в цьому впевнений зараз. У першої леді, принаймні у майбутньому, повинні бути обов'язки. Я так вважаю. Серйозно кажу", — цитує Зеленського "Українська правда"

"Тоді люди, обираючи президента, будуть розуміти, що робитиме перша леді. Я, до речі, хочу зараз розробити з дружиною та її помічниками законопроєкт, на законодавчому рівні закріпити це питання. Тут не потрібне ніяке бюджетне фінансування", - розповів президент.

За словами Зеленського, його дружина часто стикається з безпідставною критикою. Він згадав ситуацію з лікарем, який повівся, на його думку, неправильно.

"У нас була так історія, про яку ми не хотіли говорити. Вона (перша леді - Gazeta.ua) писала листи підтримки всім лікарям, які захворіли на коронавірус. І навіть всім тим, які не лікували хворих на коронавірус, а просто в житті захворіли на нього. Писала листи, але не хотіла на цьому піаритися", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський затарювався у супермаркеті

Зеленський розповів, що "антипіар їй зробив" один із лікарів.

"Антипіар їй зробила людина, яка відповіла: Що це за листи? Де мої 300 відсотків (надбавки — Gazeta.ua)? На жаль, цей лікар не міг отримати ці 300 відсотків, бо він не рятував людей від коронавірусу. А цю надбавку можуть отримувати лише лікарі, які боролися з коронавірусом, які ризикували своїм життям", — сказав президент.

За словами глави держави, ця людина повела себе неетично та образливо. Бо надбавки та зарплатня не залежать від першої леді.

"Що повинна була зробити перша леді? Вона робить дійсно багато речей. Без піару. Я їй кажу, що вона має про все розповідати. Але я не хочу її змінювати. Вона для мене важливіша як моя дружина, матір моїх дітей, ніж як перша леді", — сказав Зеленський.

Дружина президента Олена Зеленська спілкується телефоном із медиками - в рамках соціальній кампанії Міністерства охорони здоров'я "Підтримую лікарів".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пропонує закон про першу леді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути