четвер, 25 лютого 2021 14:15

Зеленський: "Пропонуй генерального прокурора. Зробимо це разом"

Зеленський: "Пропонуй генерального прокурора. Зробимо це разом"
Зеленський обіцяв "команду мрії".

2 роки тому кандидат у президенти Володимир Зеленський пропонував виборцям взяти участь у доборі генерального прокурора, прем'єр-міністра, голови СБУ.

25 лютого 2019 року Зеленський опублікував у Facebook відео, в якому звертався до українців:

"Кому подобається, коли президент призначає на посаду кума чи армійського друга? Чому так відбувається вже 28 років?"

Тоді обіцяв "команду мрії", закликав заходити на сайт ze2019.com.

"І пропонуй, хто, на твою думку, має бути прем'єр-міністром України, генеральним прокурором, головою СБУ, міністром закордонних справ, міністром оборони. Зробимо це разом", - казав тодішній кандидат.

За 55 днів після цієї обіцянки українці обрали Зеленського президентом. На виборах 21 квітня в 2-му турі він отримав 73,22% голосів.

За 2 дні після інавгурації президент Зеленський призначив першим заступником голови СБУ друга дитинства, колишнього керівника "Кварталу 95" Івана Баканова. Згодом той очолив СБУ.

Генпрокурором торік у березні Зеленський запропонував Ірину Венедіктову. Вона йшла 3-ю в списку партії "Слуга народу". Заявляла про скасування закону про амністію учасників Революції гідності. На 9 травня публікувала у Facebook прихильника російської окупації Криму і довірену особу Путіна Льва Лещенка. Призначила своїм заступником пов'язаного з Медведчуком юриста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова рятує Татарова - НАБУ

За цей час удруге призначався уряд. Прем'єр-міністром став Денис Шмигаль, який був керівником у структурі компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова. Кандидатуру Шмигаля парламенту пропонував Зеленський.

Перед президентством Володимир Зеленський обіцяв, що за його керівництва країною відносини між владою та представниками великого бізнесу стануть виключно публічними. Проте влада та великий бізнес продовжують непублічно проводити зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: "Пропонуй генерального прокурора. Зробимо це разом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути