пʼятниця, 17 березня 2023 20:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував ордер на арешт Путіна

Зеленський прокоментував ордер на арешт Путіна
Видача ордеру на арешт Путіна є історичним рішенням, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Міжнародного кримінального суду у видачі ордеру на арешт президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна.

Це історичне рішення, з якого почнеться історична відповідальність, заявив Зеленський у відеозверненні. Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні маємо вагоме рішення міжнародної юстиції у справі, в якій є реальна перспектива. Керівник держави-терориста і ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині. У депортації українських дітей – незаконному переміщенні тисяч наших дітей на територію держави-терориста", – сказав Зеленський.

Здійснити таку злочинну операцію було б неможливо без наказу вищого керівника держави-терориста, заявив президент.

"Розділяти дітей із сімʼями, позбавляти їх будь-якої можливості зв'язатися з рідними, ховати дітей на російській території, розпорошувати по віддалених регіонах – усе це очевидно російська державна політика, державні рішення, державне зло. Яке починається саме з першої посадової особи цієї держави", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще один крок до судного дня" – західні лідери вітають рішення про ордер на арешт Путіна

Президент подякував команді прокурора Каріма Хана і Міжнародному кримінальному суду, усім у світі, хто допомагає Україні боротися за справедливість.

"Вдячний за принциповість і за готовність реально притягти до відповідальності тих, хто є винним", – сказав Зеленський.

Наразі вдалося повернути понад 300 дітей, повідомив президент.

"Які були вивезені силою, вкрадені з України. Очевидно, що маємо повернути всіх", – сказав.

"Очевидно, що будемо й надалі робити все для цього. Для повернення кожного українця, кожної українки, кожної нашої дитини. І для реальної відповідальності всіх винних у цій депортації – від керівника держави-терориста до всіх виконавців", – сказав Зеленський.

17 березеня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував ордер на арешт Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути