середа, 08 липня 2020 14:44

Зеленський продав землі і нерухомості на понад 13 млн грн. Кажуть, дружині "слуги"

Зеленський продав землі і нерухомості на понад 13 млн грн. Кажуть, дружині "слуги"
Яке саме майно продав президент - не вказано. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський задекларував 13,5 млн грн доходів від відчуження майна. Дані вніс до реєстру декларацій.

2 липня майно президента на суму 13 млн 470 тис. придбала Валентина Кісєль.

Людина з таким же іменем та прізвищем є дружиною народного депутата від "Слуги народу" та заступника голови фракції Юрія Кісєля. До парламенту він потрапив за партійними списками СН (був під 43-м номером). До цього був керівником будівельної компанії "БІАНТ" та ТОВ "Растро" з виробництва бетону. Раніше був начальником виробничих цехів у "Кривбасбудіндустрії". Мешкав у Кривому Розі, повідомляє "24 канал".

Також Зеленський отримав 1 млн 356 тис. за продаж Валентині Кісєль земельної ділянки, 12 млн 114 тис. - за відчуження нерухомого майна. Якого саме - не вказано.

За декларацією глави держави за 2019 рік, у його власності є тільки одна земельна ділянка - в Іванковичах Київської області, де він проживає разом із родиною, повідомляють "Українські новини".

Ділянку площею 1,2 тис. кв. м Зеленський придбав 2009 року за 702 тис. грн. Будинок на цій ділянці площею 354 кв. м, де проживає родина президента, обійшовся Зеленському 2008 року у 815 тис. грн.

Яке нерухоме майно Зеленський продав за 12 млн - невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довжина - 92 м. Ціна - $200 млн. На якій яхті ходить Медведчук

Перед появою у реєстрі даних про продаж майна пресслужба президента повідомила, що Зеленський зізнався у порушенні законодавства і "готовий нести відповідальність".

Глава держави заявив Національному агентству із запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв'язку з ненаданням інформації про суттєві зміни в майновому стані. Однак ці зміни стосувалися облігацій внутрішньої державної позики на суму 5,1 млн грн.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія занизив вартість придбаного ним будинку вдесятеро. Йдеться про будинок у селі Віта-Поштова у Києво-Святошинському районі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський продав землі і нерухомості на понад 13 млн грн. Кажуть, дружині "слуги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути