Ексклюзиви
середа, 01 липня 2020 12:41

Довжина - 92 метри. Ціна - $200 млн. На якій яхті ходить Медведчук

П'ятипалубна яхта Royal Romance довжиною 92,5 м і орієнтовною вартістю $200 млн, яка належить куму президента РФ Віктору Медведчуку, має найбільший басейн, що будь-коли інсталювався на яхтах виробництва Feadship.

Яхта записана на офшорну компанію Fregata Marine Ltd, яку задекларувала родина Медведчука, повідомляє "24 канал".

Автор: SuperYacht Times
 

Для порівняння, саме за вищевказану суму намагалися продати Одеський припортовий завод.

Сама офшорка, на яку зареєстровано яхту, зареєстрована на Маршаллових островах, де відсутній відкритий реєстр власників компаній. А плаває судно під прапором Бермудських островів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна про стосунки з Коломойським: "Це питання бізнесу"

Формально бенефіціаром офшорної компанії Fregata Marine Ltd є дружина Медведчука Оксана Марченко, оскільки він сам перебуває під санкціями США. А це означає, що будь-яка транзакція в доларах від його імені потрапляла би під жорсткий моніторинг Америки, що зрештою і змусило його переписати всі активи на дружину.

Автор: Instagram
 

У часи президентства Петра Порошенка американські санкції не лише не спровокували кримінального переслідування Медведчука, а навпаки – попередній президент створив для нього можливість літати до Росії, зазначає ЗМІ.

Що відомо про яхту

Параметри яхти вражають: 5 палуб. Розташований на головній палубі басейн 4 на 12 м, який у разі потреби може бути спустошений за 3 хв.

Басейн закінчується водоспадом зі світлодіодною підсвіткою.

Валова місткість яхти Медведчука складає 2900 тонн, вона включає просторі номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу. Є ліфт.

На яхті встановлені 2 дизельні двигуни – 3 тисячі кінських сил кожен, а водні резервуари вміщують понад 55 тис. л прісної води.

Зовнішній дизайн яхти Медведчука – авторства бюро De Voogt Naval Architects з нідерландського міста Гаарлем. Вона будувалася близько 4 років. Судно виготовили на одній з трьох найдорожчих верфей у світі.

Вартість одного погонного метра такої яхти становить 2-2,5 млн євро. Ніхто не озвучить точну цифру, але яхта коштує близько 180 млн євро. Це більше за весь особовий авіапарк олігарха Ріната Ахметова, який складається з 3 літаків – Аеробуса А-319 і 2 "Фалькон".

Гроші

"За часів Порошенка структури Медведчука пустили на ринок постачання вугілля з окупованих територій під виглядом південноафриканського, а також оформили на його друзів дизельний трубопровід територією України, сировину, в який забезпечувала Роснефть через швейцарські прокладки, також начебто пов'язані з Медведчуком.

І зараз Порошенку дуже зручно розповідати про реванш Медведчука, не згадуючи, що саме його спецслужби допустили ренесанс кремлівського кума. Але навіть ця частка на ринку дизеля та скрапленого газу у партнерів Медведчука з'явилися вже після купівлі яхти.

Джерела коштів, сплачені за судно вартістю $200 млн, так і залишаються загадкою. Але природа цих грошей - стик української та російської політики. Що вкотре доводить – перебування Медведчука у Верховній Раді є загрозою національній безпеці України", - пише колишній нардеп Сергій Лещенко.

У червні минулого року повідомлялося, що народний депутат, соратник Медведчука Тарас Козак купив телеканал ZIK. Тепер нардеп є офіційним власником 3 медіа, раніше він купив "112 Україна" і NewsOne. Ці телеканали називають ресурсами Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «Довжина - 92 метри. Ціна - $200 млн. На якій яхті ходить Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути