вівторок, 13 липня 2021 12:06

Зеленський про мовний закон: усе є, не треба чіпати

Зеленський про мовний закон: усе є, не треба чіпати
"Все є в українському законодавстві, для того, щоб ми підтримували нашу мову. Все зроблено", - сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Мовне законодавство не треба чіпати, у ньому все написано. Про це сказав президент Володимир Зеленський ЗМІ на форумі у вівторок.

"У нас є українська мова - єдина державна. Це закріплено в Конституції", - сказав глава держави.

"Ви сказали, що "слуги" щось хотіли, потім скасували, щось відбувається в парламенті", - додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуг народу" з "русским миром" намалювали в карикатурі

"Парламентарії щось пропонують... Я вважаю, що найсправедливішим є не порушувати це питання. Усе є в українському законодавстві для того, щоб ми підтримували нашу мову. Усе зроблено", - заявив президент.

"Я знаю, що телевізійники не задоволені розподілом щодо квот на каналах.

Питання мови - еволюційне. Квотування було революційне. Якщо хочемо розвивати українськомовний контент - телебачення, кіно тощо, маємо вкладати в це гроші.

Зробімо програму на п'ять років, не стягуватимемо податки з усіх компаній, які виробляють контент українською мовою. Хочуть англійською, російською, угорською, польською - нехай роблять і сплачують усі податки. Ви побачите, який для них усіх буде поштовх", - сказав Зеленський.

Торік Верховна Рада провалила законопроєкт, який дозволяв навчання іноземців російською мовою у вищих навчальних закладах. Тоді голосувати за документ з трибуни закликала "слуга" Марія Мезенцева.

Перед цим "слуга" Максим Бужанський подавав законопроєкт про скасування переходу учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання. Це спричинило протести під парламентом.

У червні цього року ВР не змогла внести до порядку денного законопроєкт про відтермінування норм про українську мову в теле- й кіновиробництві. Авторами законопроєкту є депутати від "Слуги народу" Микита Потураєв і Євгенія Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про мовний закон: усе є, не треба чіпати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути