Ексклюзиви
вівторок, 01 червня 2021 09:49

Зеленський призначив дипломата заступником Єрмаку

Зеленський призначив дипломата заступником Єрмаку
У травні президент Зеленський звільнив Сибігу з посади посла України в Туреччині. Фото: "Радіо Свобода"

Президент Володимир Зеленський призначив заступником керівника Офіса президента 46-річного Андрія Сибігу. Він займатиметься питаннями зовнішньої політики та розвитком стратегічного партнерства.

Указ президент підписав вчора, 31 травня.

"На посаду заступника керівника Офіса глави держави призначено досвідченого дипломата Андрія Сибігу. Він зосередиться на широкому спектрі питань зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства", - повідомляє сайт глави держави.

Андрій Сибіга був послом України в Туреччині. Працював в МЗС з 1997 року, також був секретарем, радником у посольстві України в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруські санкції. Кулеба пообіцяв допомогу українським компаніям

В Офісі президента заявили про посилення зовнішньополітичного напряму.

"При цьому запроваджено посаду заступника керівника ОП, який сфокусується на напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції України. Цю нову посаду обійматиме Ігор Жовква. Також створено відповідний структурний підрозділ", - повідомляється.

Жовква займатиметься координацією співпраці з віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Верховною Радою.

"Сьогодні події в глобалізованому світі потребують ще більшої проактивності та ініціативності з нашого боку. Саме тому президенту потрібна максимально різностороння, професійна і своєчасна відповідна експертиза – у швидкому темпі та в професійній модерації", - також повідомляється.

Президент України Володимир Зеленський матиме розмову з президентом США Джозефом Байденом перед тим, як американський лідер зустрінеться з президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський призначив дипломата заступником Єрмаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути