Ексклюзиви
субота, 14 березня 2020 13:45

Зеленський привітав українських добровольців зі святом

Зеленський привітав українських добровольців зі святом
Зеленський опублікував привітання добровольців. Фото: censor.net

Президент Володимир Зеленський у суботу, 14 березня, привітав бійців добровольчих батальйонів.

Президент також повідомив, що підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу і соціальних гарантій окремим особам з числа учасників антитерористичної операції", який Верховна Рада України прийняла 4 грудня минулого року. Відеозвернення до добровольців Зеленський опублікував в Facebook.

"Вкрай важливим для нас є збереження світлої пам'яті про героїв-добровольців, адже поки жива пам'ять про тих, хто зробив перший мужній крок на захист України у важкий для неї час, хто віддав найцінніше - своє життя, до тих пір не згасне воля до боротьби за наше майбутнє, майбутнє наших дітей ", - сказав він.

Як зазначається, з приводу Дня українських добровольців в столиці відбудеться молебень та хода до Офісу президента на Банковій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протиповітряні бої і напади "диверсантів": як тренуються зенітники ЗСУ

Зеленський додав, що перші добровольці вже отримали посвідчення.

"Законом передбачено надання статусу учасників бойових дій добровольцям, які захищали і захищають територіальну цілісність України і виконували і виконують бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції і операції Об'єднаних сил. Радий, що перші посвідчення учасника бойових дій вже отримали наші герої-добровольці", - підкреслив Зеленський.

Крім того, президент публічно звернувся до Кабінету Міністрів з проханням активізувати роботу зі створення Меморіалу українських героїв і Національного меморіального комплексу для почесного пам'яті загиблих під час бойових дій на сході України. Також він попросив опрацювати питання створення відомчої нагороди для нагородження учасників добровольчого руху.

Під час презентації Національної платформи примирення і єдності в Києві активісти Нацкорпусу штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сівоху. Той упав на підлогу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський привітав українських добровольців зі святом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути