пʼятниця, 31 грудня 2021 23:44

Зеленський привітав українців із Новим 2022 роком

Зеленський привітав українців із Новим 2022 роком
Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський виступив з новорічним привітанням перед українцями.

Відеозвернення з'явилося на сайті президента.

Зеленський нагадав про перемоги, які цьогоріч здобули українці у спорті. Згадав святкування 30-річчя Незалежності Eкраїни. "Кожен, хто прилетів розділити радість з нами, став другом України. Нас об'єднало не лихо, а свято. Ми вчимося поважати себе".

Згадав установчий саміт Кримської платформи, який відбувся цього року в Києві. Зеленський наголосив, що українці не чекатимуть, поки хтось вирішить їхні проблеми та поверне території. "Ми можемо сказати: ми повернули Крим у світовий порядок денний, щоб колись могли сказати: ми повернули Крим в Україну", - сказав він.

Зеленський заявив, що Україна не боїться накопичення російських військ довкола кордонів, оскільки українців захищає потужна армія.

"Нас лякали всередині країни. І лякали ззовні. Але будь-яка армія по той бік кордону нас не лякає, бо неабияка армія по наш бік кордону нас захищає", - наголосив президент.

У своєму новорічному зверненні до українців Зеленський також згадав закон про олігархів; пообіцяв забезпечити ветеранів та військових житлом; назвав "спільним болем" відмову українців вакцинуватися; згадав про будівництво мостів та доріг; пообіцяв підняти зарплату вчителям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви - великі люди. Україна - непереможна," - Зеленський звернувся до волонтерів

Глава держави наголосив, що "сусіди" повинні ходити до українців в гості "з холодцем, а не зі зброєю та без стуку". Він хоче, щоб українці приїжджали частіше з Криму та Донбасу.

"Але не в гості, а до себе, поверталися додому, адже всі ми - одна сім'я. І Донбас, і Крим. И как только мы уберем линию разграничения в голове, она исчезнет и на карте", - сказав президент.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак написав у Facebook пост про рік, що минає. Але жодним словом не згадав у ньому президента Володимира Зеленського.

Зі слів Єрмака, 2021-ий був "різним, і хорошим, і поганим, і легким, і важким".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський привітав українців із Новим 2022 роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути