субота, 02 липня 2022 23:28

Зеленський представить в Лугано проєкт відбудови України

Зеленський представить в Лугано проєкт відбудови України
У швейцарському Лугано відбудеться конференція з відновлення України. Фото: ua.urc2022.com

У понеділок в Лугано Україна представить свій погляд, як відновити все зруйноване в країні російськими окупантами. На це, за словами президента Володимира Зеленського, потрібні колосальні інвестиції.

"Це найбільший економічний проєкт в Європі і надзвичайні можливості показати себе для кожної держави і компанії, яких ми запросимо працювати в Україну", - зауважив Зеленський у своєму черговому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урсула фон ден Ляєн нагадала про реформи, які необхідні Україні

В Україні від бойових дій після 24 лютого постраждали 10 областей.

"За цей час вдалося звільнити 1027 міст і селищ, ще 2610 перебувають поки під російською окупацією. Більшість з них потребує відбудови, сотні з них російська армія повністю зруйнувала. Їх потрібно відбудовувати заново. Окрім цього десятки міст в інших областях зазнали ракетних ударів. Сотні підприємств знищені. Зокрема, і складні виробництва: хімія, металургія", - сказав президент.

Реалізувати такий масштабний проєкт відбудови по всій країні, дати нові стандарти безпеки, нову якість життя можна тільки залучивши міжнародні можливості, переконаний глава держави.

Тому конференція в Лугано може стати вагомим кроком до відбудови України, додав він.

Наступного понеділка президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль візьмуть участь у конференції з відновлення України у швейцарському Лугано.

"Ваш європейський шлях і відбудова країни йтимуть поряд. Україна буде в лідерах. До вашої країни прийдуть великі інвестиції. Але щоб посилити їхній вплив і зміцнити довіру бізнесу, інвестиції потрібно буде поєднати з новою хвилею реформ", – сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський представить в Лугано проєкт відбудови України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути