Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2022 14:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пояснив, що унеможливило переговори з РФ

Зеленський пояснив, що унеможливило переговори з РФ
Президент Володимир Зеленський пояснив, що псевдореферендуми стали "останньою краплею" й унеможливили переговори з РФ. Фото: president.gov.ua

Останньою краплею стали псевдореферендуми, які Росія використала для незаконної анексії областей України.

Так звані референдуми унеможливили переговори з країною-загарбницею. Відновити діалог можна буде лише після того, як російські окупанти відступлять і визнають вину. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю EL PAÍS.

Він зазначив, що Російська Федерація є терористичною організацією. Тож світ має набратися сміливості й зробити все, щоб ізолювати країну-агресорку.

Журналіст попросив Зеленського прокоментувати той факт, що в Україні ще є люди, які підтримують переговори з метою завершення війни. Хоч вони і в абсолютній меншості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ стикнулася з новою проблемою у війні проти України – ISW

"Ми бачимо конкретний намір окупувати й знищити Україну. Що я маю сказати людині, яка хоче нас знищити? У таких переговорах немає сенсу", – відповів керівник держави.

Зеленський додав, що шлях до відновлення переговорів все ж таки є.

"Якщо росіяни відступлять і визнають, що вони страшенно помилилися, тоді ми зможемо знайти формат для діалогу. Але якщо ми продовжуватимемо жертвувати тисячами життів, щоб досягти звільнення нашої території, це перешкоджатиме діалогу довгі роки", – резюмував він.

Зеленський може єдиний вирішувати, чи потрібні переговори України й Росії щодо завершення війни, коли вони мають відбутися і на яких умовах.

На цьому наголосив координатор Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі на брифінгу для преси.

Так Кірбі відповів на запитання російського пропагандиста з "РИА Новости" Ігоря Неймушина про те, чи посилатиме Вашингтон сигнал Києву про необхідність переговорів, на що натякав президент Росії Володимир Путін на Валдайському форумі.

Ставлячи питання, Наймушин навмисне підкреслив те, що його країна розглядає завершення війни в Україні лише в результаті переговорів Росії та США. Ідеться про поширену в РФ думку щодо перебування України під повним зовнішнім управлінням США.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, що унеможливило переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути