пʼятниця, 18 червня 2021 19:32

Зеленський після засідання РНБО: Наводимо порядок

Зеленський після засідання РНБО: Наводимо порядок
Санкції проти Фірташа і Фукса ухвалені за пропозицією СБУ, повідомив президент. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський заявляє, що в країні наводять порядок. Про це він повідомив після засідання Ради національної безпеки і оборони у п'ятницю.

"Перше. Ухвалено Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України. Стратегія визначає основні напрями та завдання державної військово-промислової політики. Зокрема, передбачає удосконалення системи стандартизації, уніфікації та управління якістю продукції відповідно до стандартів НАТО.

Друге. Розглянуто питання військово-технічної співпраці України з іншими державами.

Третє. Продовжено санкції проти низки осіб, які було впроваджено рішенням РНБО від 21 червня 2018 року і введено в дію указом президента України № 176.

Четверте. Ухвалено рішення про запровадження санкцій ще проти 12 осіб, які перебувають у статусі суб'єкта підвищеного злочинного впливу.

П'яте. За пропозицією Служби безпеки України ухвалено рішення про застосування санкцій щодо Фірташа Д. В., Фукса П. Я., Чемезова С. В., Шелкова М.Є.

Шосте. Ухвалено рішення про анулювання низки ліцензій на видобуток титану та інших ресурсів. Ліцензії, зокрема на видобуток природного газу, повернуті державі.

Наводимо порядок! Гарних вихідних!", - написав Зеленський у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійський олігарх Новинський непублічно відвідував Офіс президента

18 червня на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що санкції проти Дмитра Фірташа запроваджені через постачаня сировини в РФ, на російські військові підприємства.

У лютому президент Зеленський заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб. Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв Данілов.

Також у лютому РНБО запровадила санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський після засідання РНБО: Наводимо порядок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути