Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2021 12:37

Зеленський передав генсеку ООН список незаконно ув'язнених Росією українців

Зеленський передав генсеку ООН список незаконно ув'язнених Росією українців
Зеленський зустрівся з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Фото: president.gov.ua

У середу, 22 вересня, президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з генсеком ООН Антоніу Ґутеррішем у рамках 76-ї сесії Генасамблеї ООН.

Про це повідомила пресслужба Офіса президента.

Глава держави наголосив, що Україна готова підтримувати зусилля генсека ООН, зокрема в питанні реформування Організації та зміцненні її ролі у подоланні глобальних викликів.

"Для нашого регіону викликом є російська агресія", - зазначив Зеленський.

Він передав генсеку список майже 450 українців, яких утримують на тимчасово окупованих територіях України й у Росії. Глава держави попросив Ґутерріша посприяти звільненню бранців.

Президент розповів генсеку ООН про підсумки саміту "Кримської платформи". Наголосив, що Україна розраховує на всебічну підтримку роботи цієї ініціативи з боку ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із президенткою Єврокомісії: про що говорили

"Досягнення мети "Кримської платформи" - повернення Криму - відновить повагу до статуту ООН. Вважаю, що сприяти виконанню рішень "Кримської платформи" є обов'язком Організації", - сказав він.

Зеленський також наголосив на належності України до 10 країн - найбільших постачальників товарів і послуг для потреб секретаріату ООН.

"Ми готові нарощувати участь у постачанні товарів і послуг, зокрема для операцій з підтримання миру, в ІТ-сфері й продовольстві. Багато українських компаній здатні постачати якісні товари й послуги за конкурентоспроможними цінами", - сказав він.

Також президент запросив Ґутерріша відвідати Україну.

З 21 до 27 вересня 2021-го в Генасамблеї триватиме тиждень високого рівня, у якому запланована участь понад 100 світових лідерів. Президент України виступить у загальних дебатах Генасамблеї 22 вересня після обіду.

Також матиме низку двосторонніх зустрічей із лідерами інших держав, із представниками міжнародних організацій, зокрема з генеральним секретарем ООН, із представниками бізнесу, інвесторами, з українською громадою в США.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський передав генсеку ООН список незаконно ув'язнених Росією українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути