субота, 22 серпня 2020 12:21

Зеленський назвав Кравчука і Фокіна "парочкою" і знову заговорив про "ту сторону"

Президент Володимир Зеленський назвав новопризначених учасників делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука і Вітольда Фокіна потужними дипломатами. Про це він сказав в інтерв'ю на телеканалі олігарха Ріната Ахметова "Україна 24".

  Кращого дипломата, ніж Кравчук - немає, каже Зеленський.
Кращого дипломата, ніж Кравчук - немає, каже Зеленський.

"Що стосується Кравчука і Фокіна. Цієї парочки професійних, потужних, українських дипломатів з чітко проукраїнською позицією. Патріотичною і збалансованою, що дуже важливо", - сказав Зеленський.

Він назвав Кравчука "одним із найкращих дипоматів української сучасності".

"Я це бачив. Він дуже енергійна людина. Я зараз бачу, як він підіймає Мінськ, під його керуванням. І дійсно ми вже про деякі речі домовились. Так, йому допомагають і пан Фокін і пан Резніков. І багато чого робить Андрій Єрмак. Дійсно, вона така потужна команда, Руслан Демченко", - сказав Зеленський.

"Кравчук - це обличчя нашої сьогоднішньої групи, обличчя української дипломатії. Кращого в нас немає", - додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6-ті роковини Іловайської трагедії: прокуратура назвала масштаб воєнних злочинів Росії

"Що стосується пана Фокіна - він теж на місці. Тому що тій стороні теж важливо бачити людину, яка з Донбасу. Українського Донбасу.

Це не просто ми зробили заміну. Дійсно - режим тиші щодня. Далі домовились про 20 ділянок розмінування - це великий крок вперед. Про точки розведення, про обмін полоненими. І вже на технічному напрямку зараз будемо йти до результату, до виконання всього цього.

Далі домовилися про зустріч радників у "Нормандському форматі" на кінець серпня. Потім ще повинна бути зустріч міністрів закордонних справ і потім зустріч лідерів", - заявив Зеленський.

Також він заявив, що зараз не потрібно міняти місце для переговорів.

"Неправильно особливо зараз це робити. Мінськ був започаткований, там ідуть ці перемовини. Не бачу змісту для зміни", - сказав Зеленський.

"Сьогодні вже місяць, які відбувається (з плюсами, з мінусами) режим тиші. Бойових втрат, бойових поранень впродовж місяця немає", - заявив президент.

Сьомий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія окупувала райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Режим припинення вогню, про який домовились на засіданні ТКГ, оголошений з 27 липня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав Кравчука і Фокіна "парочкою" і знову заговорив про "ту сторону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути