четвер, 06 жовтня 2022 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав кількість викрадених росіянами українців

Зеленський назвав кількість викрадених росіянами українців
Президент України Володимир Зеленський назвав кількість депортованих в Росію українців. Фото: president.gov.ua

Росія депортувала з тимчасово захоплених територій України понад 1 млн 600 тис. громадян.

Українці розпорошені територією держави-агресорки, у віддалених регіонах Росії, заявив 6 жовтня президент України Володимир Зеленський під час звернення до Організації американських держав.

"Ми не сумніваємося, що переможемо в цій війні й зможемо захистити незалежність України. Зараз питання лише одне: скільки ще українських громадян РФ встигне вбити, перш ніж визнає поразку? Скільки ще Росія встигне вкрасти з України зерна, ресурсів, промислових підприємств, які окупанти розбирають і вивозять? Росіяни крадуть людей. У багатьох з них відібрали документи, вони пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де з них знущалися й залякували", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ викрала на кордоні з Естонією 1 тис. українських біженців, більшість з них – маріупольці

Збройні сили роблять усе заради звільнення української землі, щоб якнайшвидше врятувати всіх українців від вторгнення РФ.

"Ми робимо все, щоб поставити крапку в довгому переліку українських жертв, який створює Росія. І саме тому я звертаюся до вас. Нам потрібна ваша підтримка, щоб прискорити настання миру для нашого народу", – наголосив президент.

Росія блокувала пропуск близько тисячі громадян України на кордоні з Естонією. Біженці, які чекали в черзі на кордоні з Естонією, раптом "зникли". Відомо, що їх посадили у вантажівки й кудись повезли.

Естонські правоохоронці використовують безпілотники, щоб простежити, чи росіяни не везуть людей до "зеленого кордону", як минулого року робила Білорусь на кордоні Литви й Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав кількість викрадених росіянами українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути