вівторок, 23 серпня 2022 14:53

Зеленський на саміті: "Деградація РФ почалась із захоплення Криму"

Зеленський на саміті: "Деградація РФ почалась із захоплення Криму"
Президент Володимир Зеленський розпочав другий саміт Кримської платформи. Фото: скріншот з прямої трансляції

Країна-агресорка Російська Федерація почала деградувати ще після захоплення нею Кримського півострова. А продовжила – масованим терором, який здійснює від 24 лютого.

У цьому переконаний президент Володимир Зеленський, про що заявив під час відкриття другого саміту "Кримської платформи", передає "РБК-Україна".

"Деградація Росії почалась із захоплення Криму, з терору проти кримськотатарського народу, корінного народу Криму, з репресій за релігійною ознакою, які стали чи не наймасштабнішими релігійними гоніннями в Європі у 21 столітті проти кримської мусульманської громади. Виганяли всіх людей, хто говорив, що Крим це Україна, хто не боявся захищати українську культуру, свободу в Криму. Убивства й катування – ми все це бачили", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ рано чи пізно визнають терористом" – Зеленський розповів, скільки ракет випустили росіяни

Керівник держави сказав, що окупанти все це робили й продовжують робити в Криму з перших тижнів після його ганебного захоплення.

"Масований терор після 24 лютого став логічним завершенням цієї деградації держави, яку ще не так давно запрошували за стіл з "Великою сімкою" і яка тепер змагається за першість з найжорстокішими режимами минулого, відповідальними за геноцид, загарбницькі дії і депортації", – підсумував Зеленський.

Другий саміт "Кримської платформи" розпочався сьогодні, 23 серпня. Цьогоріч він відбудеться онлайн через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Захід відкриває Зеленський. Участь у ньому візьмуть представники близько 60 країн і міжнародних організацій, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберґ і президент Польщі Анджей Дуда.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський на саміті: "Деградація РФ почалась із захоплення Криму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути