вівторок, 23 серпня 2022 14:18

Стартував саміт "Кримської платформи": що обговорюватимуть

Стартував саміт "Кримської платформи": що обговорюватимуть
Другий саміт Кримської платформи розпочався. Фото: eastnews.ua

Другий саміт "Кримської платформи" розпочався сьогодні, 23 серпня. Цьогоріч він відбудеться онлайн через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Захід відкриває президент Володимир Зеленський. Участь у ньому візьмуть представники близько 60 країн і міжнародних організацій, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберґ і президент Польщі Анджея Дуда. Про це передає Gazeta.ua.

Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вчора заявив, що "саміт цього року позитивно здивує як кількістю учасників, так і глобальною географією, і рівнем представленості".

"Російська агресія демонструє, як гостро стоїть питання завершення окупації Криму. Адже Росія використовує захоплений півострів як військову базу для своєї агресії і дестабілізації всього світу. Повернення Криму під контроль України гарантує безпеку всього Чорноморського регіону, Європі й світу", – додав він.

Заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар зазначала, що в саміті візьмуть участь більшість лідерів країн G7.

Перший установчий саміт "Кримської платформи" відбувся торік 23 серпня. У ньому взяли участь представники 47 іноземних держав і міжнародних організацій.

"Кримська платформа" – це ініційований Україною саміт для міжнародної координації в питанні повернення Криму. Перший установчий саміт відбувся 23 серпня торік у Києві. Участь у ньому взяли представники 46 країн і різних міжнародних організацій. За підсумками на зустрічі ухвалили спільну декларацію, у якій наголошували на продовженні політики невизнання анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Стартував саміт "Кримської платформи": що обговорюватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути