Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2021 18:00

"Зеленський на розтяжці олігархів" – як розпочинається політичний сезон

"Зеленський на розтяжці олігархів" – як розпочинається політичний сезон
Головна мета Зеленського – утримання рейтингів до весни, говорить політолог Віктор Бобиренко. Фото: "Українська правда"

В Офісі президента на кінець осені готують "політичне шоу", щоб перекрити підвищення тарифів та убезпечити Володимира Зеленського від конкурентів. Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Віктор Бобиренко.

"Головна подія політичного сезону відбудеться сьогодні – зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена. Багато чого від неї залежатиме. Але прогнозую, нічим визначальним вона не завершиться. У США чекають від нас кроків – найперше, боротьбу з корупцією. А не розмови про неї. Є очікування, що буде з Ігорем Коломойським. Він під санкціями в США, а у нас ні. Це головна інтрига сезону – чи дотиснуть США в цьому питанні. Тільки боротьба з корупцією відкриє зелене світло на допомогу нашого головного союзника, а потім і Європи", – говорить Бобиренко.

Додає: "Друге питання – все таки підвищуватимуть тарифи. Платіжки принесуть десь на початку листопада і всі здивуються. Тому команді Зеленського потрібна інформаційна завіса. Щоб переключати увагу суспільства. Їм потрібні покази на Петра Порошенка, щоб в цей час зробити політичне шоу. Буде намагання зв'язати Порошенка і Медведчука. Перекрити увагу людей від тарифів таким чином".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є вісім позицій": про що Зеленський хоче говорити з Байденом

Головна мета Зеленського – утримання рейтингів до весни, говорить політолог. Додає: "Всі заходи направлятимуть на це. Якщо Зеленський почне хрестовий похід проти олігархів, то вони відключають йому теплу ванну. Тому він на розтяжці".

Якщо зможуть чіпати голову Ради Дмитра Разумкова, команда президента це робитиме, зазначає Бобиренко. "Але за Разумковим піде частина депутатів. Тому чи потрібно Зеленському це зараз? Це можна відкласти. Хоча кішка між ними пробігла. А Зеленський зачищає поле від конкурентів", – каже політолог.

Додає: "Зараз хочуть міняти трьох міністрів в уряді, але це не гратиме ролі у формуванні стратегії. Тому що уряд – це ширма для Офісу президента. Тільки галузеві міністри можуть грати невелику роль. Але ключові рішення приймають в ОП. Поки Андрій Єрмак тримається міцно".

Президент Володимир Зеленський прибув із візитом у США, де 1 вересня зустрінеться з американським колегою Джо Байденом. Лідери країн обговорять питання безпеки й стратегічного партнерства, підпишуть документи в галузі оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський на розтяжці олігархів" – як розпочинається політичний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути