середа, 01 вересня 2021 15:13

"Є вісім позицій": про що Зеленський хоче говорити з Байденом

"Є вісім позицій": про що Зеленський хоче говорити з Байденом
Перше питання – відновлення довіри до рівня стратегічного партнерства між США та Україною, говорить Григорій Перепелиця. Фото: "Слово і діло"

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі із президентом Сполучних Штатів Америки Джозефом Байденом підніме ряд питань, серед яких безпека в Чорному морі, перспектива членства в НАТО та відновлення довіри у відносинах із США. Про це Gazeta.ua розповів Григорій Перепелиця, експерт-міжнародник.

"Зеленський має близько восьми позицій, які хоче обговорити з Байденом. Перше – відновлення довіри до рівня стратегічного партнерства між США та Україною. Питання підписання документа в галузі безпеки й оборони. Перспектива членства в НАТО і ПДЧ. Також піднімуть питання енергетичної безпеки, яка пов'язана із завершенням будівництва "Північного потоку – 2". Не відомо, які гарантії нададуть США і Німеччина", – говорить Перепелиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Зеленського й Байдена: Україна може виграти тільки за однієї умови

Додає: "Також буде питання безпеки в Чорноморському регіоні. Росія там повністю домінує фактично, здійснює частково морську блокаду. Далі – питання інвестицій в Україну, підписання домовленостей у ракетобудівний галузі. Не випадково Зеленський має намір зустрітися з Ілоном Маском".

Першим питанням на зустрічі із президентом США Джозефом Байденом Володимир Зеленський планує обговорити тему тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей і Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Є вісім позицій": про що Зеленський хоче говорити з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути