Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2021 09:55

Зеленський готовий кинути виклик олігархам - Мендель

Зеленський готовий кинути виклик олігархам - Мендель
Володимир Зеленський готовий кинути виклик впливу українських олігархів усюди, написала Юлія Мендель. Фото: president.gov.ua

Прессекретарка президента Юлія Мендель написала статтю в Atlantic Council про главу держави Володимира Зеленського й олігархів.

Прихід Зеленського до влади 2019 року означав припинення "майже 30 років домінування олігархів, через що Україна занурилася в бідність та корупцію. Тепер Зеленський, за її словами, виконує свої обіцянки та бореться з впливом олігархів, повідомляє "Українська правда".

Мендель розповідає про повернення державного регулювання цін на ринку електроенергії, боротьбу з Дмитром Фірташем, запровадження Радою нацбезпеки і оборони санкцій проти Дмитра Козака, Віктора Медведчука і його дружини, пов'язаних із ним телеканалів, затримання топменеджерів Приватбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Зеленський втретє дав інтерв'ю на телеканалі Ахметова

Також речниця Зеленського нагадала, що Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов борються з державою у декількох юрисдикціях щодо відшкодування грошей. Вона назвала справу Приватбанку "символом безкарності олігархів" і очікує прогресу, в якому бачитимуть "великий прорив для України".

"Зеленський готовий кинути виклик впливу українських олігархів усюди: від енергетичного та банківського секторів до політики й медіа. Попередні українські лідери багато говорили про деолігархізацію, але мало робили. Зеленський хоче, щоб за нього говорили його дії", - написала Мендель.

Раніше британське видання Financial Times написало, що до запровадження санкцій проти Медведчука Зеленський не робив рішучих дій у боротьбі з олігархами, хоч його й обрали за обіцянки "зламати систему" захоплення держави купкою олігархів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський готовий кинути виклик олігархам - Мендель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути