вівторок, 24 грудня 2019 20:18

Зеленський досі вірить у "мир" з Путіним - колишній доброволець

Зеленський досі вірить у "мир" з Путіним - колишній доброволець
Зеленський має набагато більше можливостей перемогти Путіна, ніж мав Порошенко.

Президент України Володимир Зеленський має більше можливостей перемогти президента РФ Володимира Путіна, аніж попередник Петро Порошенко. Проте не ставить собі такої мети.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав колишній командир роти батальйону "Айдар", відомий науковець Євген Дикий.

"Гучної капітуляції (на "нормандській зустрічі". - Gazeta.ua) не відбулося. Але "червоні лінії" потроху перетинатимуть, з випуском пари.

Не знаємо і напевно ніколи не дізнаємося, що було на особистій зустрічі Зеленського з Путіним, які неофіційні "обязи" на себе взяв наш президент. Дізнаватимемося про це поступово, і не із публічних заяв, а із реальних дій та кроків влади.

Зеленський не ставив за мету протистояти Путіну. Він досі не діє у парадигмі, що навпроти нього – ворог, і що це саме протистояння, а не "бізнес-тьоркі". Це найстрашніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Аваков "витягнув" на брифінг Зеленського

Зеленський має набагато більше можливостей перемогти Путіна, ніж мав Порошенко. Бо він з іншого середовища. Його обрання сколихнуло і шокувало Росію — виявляється в Україні президенти спокійно передають владу, і головне – цих президентів дійсно обирають самі люди. Порошенко в очах росіян був таким собі українським варіантом їхнього Путіна. А тут приходить людина явно з зовсім іншого світу. Винесена хвилею народного гніву на попередню владу. Росіяни бачать цей прецедент, і у них починає жевріти надія, що так можна і у РФ, що Путін не вічний. З цієї позиції Зеленський може розмовляти з Путіним іншою мовою. Але він не ставить собі такої мети. Не бачить війну між Україною та Росією. Досі у неї не вірить. Бачить за мету не перемогу, а мир. А це вже принципово інша постановка задачі. Зеленський багато на що всередині країни дивиться російськими очима, керується стереотипами московського світосприйняття.

Їхав до Парижу по-дружньому домовлятися з Путіним. І, здається, був розчарований. Здається, таки зрозумів, що навіть йому це непросто. Росія не домовляється, не дружить. Може тільки прогинати під себе і поглинати, що бачимо на прикладі Білорусі. Шанс, що Зеленський остаточно це зрозуміє до того, як стане запізно, досі ще залишається", - говорить Євген Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газові домовленості: влада пішла шляхом Януковича

Інтерв'ю з Євгеном Диким читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Зеленський досі вірить у "мир" з Путіним - колишній доброволець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути