Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2021 15:24

Зеленський дав ветерану "Правого сектора" Героя України
3

Вручення найвищої державної нагороди відбулося на засіданні Верховної Ради.

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" учаснику бойових дій у складі Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор" Дмитру Коцюбайлу, відомому за позивним "Да Вінчі".

Дмитро Коцюбайло - наймолодший командир штурмової роти ДУК ПС, який перебуває на фронті з початку російсько-української війни.

2014 року воїн зазнав важкого поранення танковим снарядом у селищі Піски в Донецької області. Після одужання через три місяці реабілітації повернувся на фронт, де продовжує обстоювати суверенітет і територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продовжує перекидати війська до кордону з Україною - США

"Сьогодні найвищою державною нагородою - званням Героя України - нагородили всіх добровольців. Кожного, хто 2014-го взяв до рук зброю та пішов захищати свою країну. Я дякую вам за підтримку й віру. Вітаю побратимів", - написав Коцюбало у Facebook.

Героя вітають у мережі.

Минулої доби російські окупанти чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. У листопаді від ворожих пострілів і снарядів загинули шестеро українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський дав ветерану "Правого сектора" Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути