четвер, 04 жовтня 2012 11:26

Здорожчання енергоресурсів призведе до стагнації українських міст - експерт

Здорожчання енергоресурсів призведе до стагнації українських міст - експерт
Анатолій Копець пропонує зменшувати використання енергоресурсів. Фото: firtka.if.ua

Через ціни на енергоресурси українські міста стануть повністю залежними від центральної влади і будуть приреченими на занепад.

Про це під час конференції повідомив керівник проекту "Угода мерів - Схід" Анатолій Копець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна починає боротися за "звільнення від своєї колоніальної еліти" - політолог

"Ми повинні навчитися жити в умовах постійного росту цін на енергоресурси. Треба навчитися створювати правильну тарифну політику. Адже в умовах зменшення ресурсів, ціни на нафту і газ стрімко зростатимуть. Також підвищаться ціни і на кам'яне вугілля, бо це одна сфера", - сказав він.

Також керівник проекту зауважив, що за їхніми підрахунками уже за 8 років мешканці деяких міст України витрачатимуть на енергоресурси утричі більше грошей.

"За прогнозами, використання енергоресурсів Львова збільшуватиметься з кожним роком. Сьогодні 750 тисяч львівян платять за енергоресурси 6 мільярдів гривень. А вже у 2020 році ця сума становитиме 15,5 мільярдів. Разом з тим, покращення економічної ситуації самих львівян не передбачається. А от місто Житомир витрачає всі свої гроші на ці енергоресурси. Таким чином, не залишається нічого на розвиток самого міста. Тож воно приречене на стагнацію. Згодом місто буде ходити із простягнутою рукою до центральної влади. А це спричинить ще більшу залежність", - сказав Копець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скоротила споживання газу на 3 млд кубометрів - Азаров

Водночас, на його думку, вирішенням проблеми є скорочення використання енергоресурсів та взяття за основу міжнародних стандартів, серед яких ІСО 9001.

"Якщо міста намагаються йти за цим планом, то вони отримують чималі інвестиції у розвиток енергетики. ЄБРР надав Львову кредит у розмірі 20 мільйонів євро. А швейцарьский фонд Е5p просто подарував цьому місту 10 мільйонів євро на вирішення його енергетичних проблем", - розповів Копець.

Зараз ви читаєте новину «Здорожчання енергоресурсів призведе до стагнації українських міст - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути