субота, 18 червня 2022 16:35

Збитки інфраструктури сягнули $104 млрд - Шмигаль

Збитки інфраструктури сягнули $104 млрд - Шмигаль
Україна формує амбітний план відновлення та вірить, що британські компанії зіграють одну з ключових ролей у цій відбудові. Фото: ua.news

Сума інфраструктурних збитків сягнула $104 млрд.

Внаслідок обстрілів російської армії зруйновано або пошкоджено щонайменше 45 млн кв. м житла, 656 лікарень, понад 1200 навчальних закладів, майже 25 тис. км доріг, 300 мостів, 12 аеропортів. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на британсько-українському інфраструктурному саміті, передає Урядовий портал.

Наступного місяця уряд представить План відновлення України - United24, і вже сьогодні запрошує країни долучитися до його реалізації.

"Ми робимо ставку на регіональний підхід, який передбачає опіку однієї з країн-партнерів над конкретним регіоном або галуззю. Данія вже зголосилася опікуватися відбудовою Миколаївщини. Країни Балтії допоможуть відновлювати Житомирщину. Португалія відновлюватиме українські школи. І кожен в Україні знає, що Велика Британія, як обіцяв прем'єр-міністр Борис Джонсон, візьме участь у відбудові та розвитку Києва і Київської області", - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль назвав плюси для економіки після одержання кандидатства в ЄС

За його словами, Україна формує амбітний план відновлення та вірить, що британські компанії зіграють одну з ключових ролей у цій відбудові.

"Адже сьогодні Велика Британія та британський народ стоїть пліч-о-пліч з нами у цей надскладний момент нашої історії. І я впевнений, що так буде і надалі", - підкреслив Шмигаль.

Прем'єр-міністр зазначив, що загальний розмір програми відбудови український уряд, міжнародні експерти, Європейська комісія оцінюють у €500-600 млрд.

"Тому ми говоримо, що перемога України на полі бою - це 50 відсотків перемоги. Інші 50 відсотків - це відновлення та відбудова нашої держави, трансформація нашої економіки, енергетики та інфраструктури", - наголосив глава уряду.

Україна вже розпочала роботи з відновлення електроенергії, водопостачання, газопостачання, роботи із відбудови доріг, мостів та житла на звільнених територіях.

"Попереду нас чекає велика робота. Ми хочемо не просто відновити зруйноване. Ми хочемо побудувати нову країну", - сказав Шмигаль.

Кабінет міністрів затвердив єдину та уніфіковану форму, що фіксуватиме збитки, яких завдали житлу українців російські війська. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Цим рішенням також закладають базу для майбутнього реєстру пошкодженого майна.

Така довідка складалась у довільній формі, через що виникла велика кількість запитань і непорозумінь. "Тепер усе уніфіковуємо. У кожного громадянина, якому пошкодили чи зруйнували житло, буде цифровий документ, який підтверджує його збитки", - сказав прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Збитки інфраструктури сягнули $104 млрд - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути