Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 09:12

Заяву Лаврова повинен прокоментувати Ющенко - Рада

Українська відповідь на російські заяви є неадекватно, вважає голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Олег Білорус (БЮТ).

"Я думаю, що нота МЗС була запізнілою і надто м"якою", - заявив він у ефірі Радіо "Свобода".

"Треба сильніше, активніше відстоювати свої інтереси. І треба робити заяви не відносно того, щоби просити дати пояснення, а давати оцінку цим заявам", - додав Білорус.

"Я чекаю, що таку оцінку дасть і Міністерство закордонних справ, і президент України. Бо це дуже віддає і шовінізмом, і неповагою до сусідньої держави", - наголосив голова профільного комітету.

Як відомо, керівник МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що його держава робитиме все, щоб не допустити вступу до НАТО України та Грузії.

Крім того, він опосередковано підтвердив, що чинний президент Російської Федерації Володимир Путін у розмові з президентом США Джорджем Бушем з цього приводу торкнувся питання державності й територіальної цілісності України.

Як перед тим писала російська газета, під час зустрічі двох президентів у Сочі Путін сказав Бушу, що у випадку вступу України в НАТО, вона може припинити своє існування як держава. "Ти ж розумієш, Джордж, що Україна – це навіть не держава! Що таке Україна? Частина її територій — це Східна Європа, а частина, і значна, подарована нами!" - наводила слова Путіна газета.

Зараз ви читаєте новину «Заяву Лаврова повинен прокоментувати Ющенко - Рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути