середа, 22 вересня 2010 17:57

Заява Табачника знизить рейтинг "регіоналів" - Гарань

Заява Табачника знизить рейтинг "регіоналів" - Гарань
Висловлювання Дмитра Табачника щодо радикального націоналізму в Західній Україні зашкодить Партії регіонів.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив науковий директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"У розумінні нинішньої влади, яку уособлює Табачник усе, що пов"язано з історією України, захистом української мови і культури, є печерним націоналізмом, - зауважив політолог. - Але для неупередженої людини зрозуміло, що при ухваленні нового закону про мови українська мова опиниться під ще більшою загрозою".

На думку Гараня, ця заява знизить рейтинг "регіоналів" у Західній Україні на місцевих виборах.

"Потрібна лише вміла робота опозиції, - зазначив він. - Партія регіонів розуміє, що у Центральній і Західній Україні вона перемогти не зможе. Тому шукає ситуативних союзників, конструктивну опозицію – Єдиний центр, "Фронт Змін" Яценюка, "Сильну Україну" Тігіпка. Але такі радикальні заяви швидше зіграють на руку таким радикальним партіям як "Свобода".

За словами політолога, подібні висловлювання тільки розколюють країну.

"Для мене це (заява Табачника - ред.) найбільша загадка, бо "регіонали" обіцяли об"єднати Схід і Захід, - дивується Олексій Гарань. - Виходячи з реальної розстановки сил, Янукович мав би демонструвати більш зважений мовний курс – приблизно такий, який був у Кучми. Але повторилося те, що й у зовнішній політиці: це набагато гірше за Кучму. Відбувається подальша поляризація країни, що з точки зору довгострокової перспективи Партії регіонів невигідно. Бо всередині її є різні люди, в тому числі із Центральної і Західної України, які не поділяють позиції Табачника. Його висловлювання можна пояснити недалекоглядністю і прагненням реваншу певної частини "регіоналів". А такі дії налаштовують проти них суспільство".

Нагадаємо, що у своїй статті у газеті "2000" міністр освіти і науки Дмитро Табачник назвав Західну Україну печерним заповідником націоналізму .

Зараз ви читаєте новину «Заява Табачника знизить рейтинг "регіоналів" - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути