Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2012 18:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Завтра захист Тимошенко подасть заяву в СБУ про закриття справи щодо боргів ЄЕСУ - Власенко

Завтра захист Тимошенко подасть заяву в СБУ про закриття справи щодо боргів ЄЕСУ - Власенко
Сергій Власенко. Фото: donbass.ua

Завтра захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко подасть заяву на ім'я слідчого СБУ про закриття справи щодо боргів ЄЕСУ.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Формально, суд мав такі повноваження передавати, і якщо господарську справу не можна вирішити без розв'язання кримінальної справи, тоді суд міг формально це зробити, але в кожному рішенні повинна бути якась логіка. У нас же ситуація наступна: рік назад СБУ порушила справу проти Юлії Володимирівки, за ніби-то, існуючі державні гарантії по зобов'язанням корпорації ЄЕСУ", - повідомив він, коментуючи рішення Апеляційного господарського суда Києва зупинити розгляд апеляційної скарги по справі ЄЕСУ до завершення розслідування СБУ по аналогічній справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відклав рішення по боргам ЄЕСУ, через зустріч Януковича з Путіним

Окрім того, на його думку, після того, як ця справа потрапила до суду за позовом Міністерства оборони РФ, "уряд Миколи Азарова змушений був визнати абсолютно очевидну річ, що ніколи державних гарантій по зобов'язанню ЄЕСУ не було. І відповідно уряд Миколи Азарова подав до господарського суду всі беззаперечні необхідні докази, що гарантій не було".

За його словами саме уряд визначає, чи були гарантії, чи ні. "Не СБУ, і ніхто інший, а саме уряд, так от абсурдність полягає в тому, що уряд сказав, що гарантій немає, але попросив суд передати матеріали в СБУ, щоб СБУ там щось визначила, чи були гарантії, чи ні. Тому все це свідчить про те, що це все політичні мотивовані дії. Якщо уряд як єдиний суб'єкт, який може це визнавати, говорить, що гарантій не було, то треба закривати справу, а не займатись справами, передачами", - пояснив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зупинив розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ

"Саме спираючись на ті докази, які були подані Кабінетом міністрів щодо розгляду цієї справи, завтра захист Тимошенко подасть заяву на ім'я слідчого СБУ про закриття цієї справи. От тільки Кабінет Міністрів Азарова, який повірте нам не друг, був змушений сказати об'єктивну річ, що немає, і ніколи не було ніяких гарантій держави по зобов'язаннях ЄЕСУ", - додав він.

Також на його думку, що "так, як поведе себе українська влада по цій справі буде абсолютно чітким індикатором для всього суспільства, як фальшуються в Україні кримінальні справи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко вважає, що суд у справі ЄЕСУ переносять через страх

Нагадаємо, сьогодні Апеляційний господарський суд Києва зупинив розгляд апеляційної скарги по справі ЄЕСУ до завершення розслідування СБУ по аналогічній справі. Відповідне клопотання задоволене судом подав представник Кабміну Андрій Богдан.

Зараз ви читаєте новину «Завтра захист Тимошенко подасть заяву в СБУ про закриття справи щодо боргів ЄЕСУ - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути