понеділок, 22 жовтня 2012 15:55

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд відклав рішення по боргам ЄЕСУ, через зустріч Януковича з Путіним

Суд відклав рішення по боргам ЄЕСУ, через зустріч Януковича з Путіним
Олександр Палій. Фото: zapysy.com.ua

Апеляційний господарський суд Києва зупинив розгляд апеляційної скарги по справі ЄЕСУ до завершення розслідування СБУ по аналогічній справі, аби клімат на переговорах президента Виктора Януковича в Росії був максимально сприятливим.

Про це розповів Gazeta.ua політолог Олександр Палій.

"Це зроблено під час візиту Януковича до Росії, щоб клімат на переговорах був максимально сприятливим. Якщо щось буде, то знов відновлять. Тобто це, своєрідне бажання створення клімату на переговорах", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зупинив розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ

За його словами, позиція держави має бути чіткою в тому, що корпоративний борг не може мати жодного відношення до державного: "І те, що у нас суд приймає рішення, свідчить про те, що суд в нашій державі підконтрольний кому завгодно, тільки не власне державі та Конституції. Визнати борг корпоративний державним....це навіть не російський, і не в якійсь третій, а може визнати український суд, то логічно виникає питання, яке завтра рішення може прийняти цей суд. Це є свідченням глибокої кризи".

Відповідаючи на питання, яким чином СБУ буде досліджувати обставини справи, зокрема, питання надання держгарантій і взагалі їх існування, експерт зазначив: "Складно сказати, що суд під цими речами розуміє. Зрозуміло, що державні гарантії лягають на Держбюджет і фактично паралізує розвиток країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко вважає, що суд у справі ЄЕСУ переносять через страх

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович відвідає Москву з робочим візитом, в ході якого буде підписано низку міжурядових угод. Буде обговорюватися "газове" питання, однак, за інформацією джерел, ніяка угода з цього приводу підписана не буде.

Зараз ви читаєте новину «Суд відклав рішення по боргам ЄЕСУ, через зустріч Януковича з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути