Ексклюзиви
понеділок, 14 травня 2012 12:45

Завтра Рада може зняти з депутатів недоторканність

Завтра Рада може зняти з депутатів недоторканність
Олександр Єфремов. Фото: obozrevatel.com

Партія регіонів виступає за розгляд на цьому тижні проекту постанови про порядок проходження законопроекту щодо ліквідації депутатської недоторканності.

Про це на засіданні погоджувальної ради у понеділок сказав голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Цей законопроект обумовлює, в якому порядку ми можемо прийняти закон щодо депутатської недоторканності. Я не бачу ніяких перешкод, аби проголосувати його завтра", - зауважив він.

За словами Єфремова, згідно із інформацією в пресі, не може бути складнощів із прийняттям такого закону, бо всі 450 депутатів, декларують свою підтримку цього документу і можуть за нього проголосувати.

В свою чергу бютівець Сергій Міщенко наголосив, що  законопроект про скасування недоторканності треба розглядати за новою процедурою.

"Цей законопроект був внесений два роки тому, пройшов конституційний суд, але його рішення є неоднозначним, тому, що деякі позиції визнані неконституційними", - пояснив він.

В свою чергу спікер Володимир Литвин попросив головне юридичне управління Верховної Ради визначити в якій послідовності може розглядатися законопроект аби визначити процедуру. Він також попросив роздати постанови керівникам фракцій, аби завтра на погоджувальній раді вони могли обговорити це питання.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Рада може зняти з депутатів недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути