вівторок, 03 квітня 2012 19:30

Без недоторканності депутати стануть залежними від влади - Гримчак

Без недоторканності депутати стануть залежними від влади - Гримчак
Юрій Гримчак вважає, що в Україні немає незалежного судочинства. Фото: vgazeti.net

Народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Гримчак не голосуватиме за зняття недоторканності з парламентарів.

Про це він заявив у ефірі "Ера FM".

"Я не буду голосувати за зняття депутатської недоторканності, хоча це було одним з наших передвиборчих гасел минулої виборчої кампанії. Річ утім, що на той момент ми вважали, що є незалежна прокуратура, є незалежне судочинство і в цій ситуації рівень депутатської недоторканності зависокий. Але вже нема такого поняття, як депутатська недоторканність. Є окремий порядок притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності. За весь час роботи Верховної Ради за незалежної України таких подань від Генеральної прокуратури було декілька, більша частина з них була задоволена. Тому я би не сказав, що це головна проблема сьогодення", - сказав він.

За його словами, позбавлення нардепів недоторканності призведе до їх залежності від влади.

"Ми бачимо, що сьогодні у нас немає незалежної прокуратури. У нас перший заступник генерального прокурора їде в Лондон, і виявляється, що його піарить фірма, яку найняла Партія регіонів. У нас немає і незалежного судочинства. Тому на сьогоднішній день зняття депутатської недоторканності автоматично призведе до того, що депутати, так само, як судді, прокурори, слідчі МВС, міліція будуть залежні від правлячої партії. Тому голосувати не буду", - зауважив Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нашу кримінальну справу можуть перекваліфікувати в лазерний тероризм" - Павловський

Зазначимо, як повідомило сьогодні видання "Українська правда", Генеральна прокуратура готує подання щодо зняття недоторканності з Гримчака та його однопартійця Андрія Парубія.

Їх, начебто, підозрюють у перешкоджанні роботі керівництва парламенту під час ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморського Флоту Росії у Криму на 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Без недоторканності депутати стануть залежними від влади - Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути