Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 18:14

Завтра депутати повернуть Азарову крісло?

Завтра депутати повернуть Азарову крісло?
Володимир Цибулько: зв'язати все до купи під силу тільки Азарову. Фото: oplot.info

Політолог Володимир Цибулько припускає, що завтра парламент проголосує за нового прем'єр-міністра.

Так Gazeta.ua він прокоментував заяву президента Віктора Януковича про те, що Микола Азаров знову може очолити уряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров похвалився своїми досягненнями

"Вибори дали хорошу можливість без істерик позбавитися відверто слабких міністрів. Влада змогла зберегти обличчя. Азаров – автор української фіскальної системи. Він знає всі фінансові потоки, резерви та можливості. На сьогоднішній день є мозковим центром фактично всієї держави. Віце-прем'єри можуть змінюватися, бавитися у свою певну автономію чи вертикаль. Але зв'язати все докупи зараз під силу тільки Азарову. Це та фігура, з якою не страшно входити в кризу. Якщо ми очікуємо на нову хвилю, то він зі своєю командою може стати валом, який втримає зовнішній тиск. Але треба чекати людину виходу із кризи. Певне, таке рішення прийняв президент", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович звільнить сімох губернаторів

Цибулько наголосив, що Україна залежна від зовнішніх глобальних ринків. "Поки вони не знайшли інструментарію для протистояння кризі, доти українська владна команда не винайде ноу-хау. Азаров потрібен для того, аби дочекатися рішення глобальних економічних гравців, а потім можна буде запропонувати синхронну команду чи замінити прем'єра ", - зауважив він.

Говорячи про те, чому Азаров не відмовився від мандату депутата і не залишився на посаді прем'єра, політолог пояснив: "Микола Янович – перший номер у виборчому списку Партії регіонів. Тому все одно має зайти у парламент – тут багато процедурних моментів. Його така обачливість із не складанням мандату також була обумовлена незавершеністю кризового сценарію".

Зараз ви читаєте новину «Завтра депутати повернуть Азарову крісло? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути