середа, 05 грудня 2012 11:33

Азаров похвалився своїми досягненнями

Азаров похвалився своїми досягненнями
Фото: file.liga.net

Екс-прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що його уряд за 2,5 роки важкої роботи досягнув хороших результатів.

Про це він сказав на засіданні Кабміну 5 грудня, пише Українська правда.

"Щоб там не говорили опоненти, наша робота була успішною в реальних умовах, які склалися. Наш уряд прийняв країну в фактично дефолтному стані, ми пам'ятаємо свої перші робочі дні – це було більше схоже на роботу реанімаційної бригади", - згадав Азаров.

За його словами, йому вдалося вивести країну "з траєкторії падіння та забезпечити розвиток економіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" радять "регіоналам" добровільно піти з влади

"За 2,5 роки ми подолали значну частину провалів, в які Україну кинули у 2008-9 роках.

Порівняно з 2009 роком зростання ВВП склало майже 11%, ми здійснили значну частину економічних реформ, ініційованих президентом. Нам довелося наздоганяти десятиріччя, втрачені державою внаслідок відкладених реформ", - сказав Азаров.

Зокрема, він наголосив, що було прийнято податковий, митний та кримінально-процесуальний кодекси, розширено можливості для ділової активності, покращено  інвестиційний клімат в країні, скорочено вдвічі кількість податків та зборів, зменшено ставки основних податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів побоюються зустріти 2013-й рік без держбюджету

"Ми значно спростили ведення бізнесу, скорочено 90% видів робіт та 23 види господарської діяльності, що підлягали ліцензуванню. Ми перейшли на єдине вікно видачі документів дозвільного характеру, скоротили кількість і час перевірок", - продовжив екс-прем'єр.

"Нам вдалось щокварталу збільшувати доходи населення, підвищувати соціальні стандарти. Тільки поточного року середня заплата зросла на 402 гривні на місяць. Прибавку у 150 гривень на місяць отримали 1,5 мільйона пенсіонерів, майже 13 мільйонів пенсіонерів отримали в середньому на місяць на 142 гривні більше, на 2100 гривень збільшено допомогу при народження 1-3 дитини", - похвалився Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ці дві кульгаві качки не мали права це робити - Ляшко про подання урядом проекту Держбюджету

Крім того, за словами екс-прем'єра, за 2,5 роки побудовано і відремонтовано близько 1 тисячі 100 дитсадів та капітально відремонтовано близько 6 тисяч 300 шкіл, побудовано понад 4 тисячі кілометрів сучасних автошляхів.

"Я можу наводити ще багато цифр, які ілюструють роботу нашого уряду. Але є інший результат подолання кризи – вперше з часів незалежності населення України почало зростати", - додав він.

"Звичайно, ще треба налагоджувати і вдосконалювати цю систему, але головне, що вона почала працювати", - підсумував Азаров.

Він нагадав, що президент прийняв його відставку у зв'язку з обранням народним депутатом, подякував уряду "за спільну важку роботу" і додав, що ще не час зупинятися, бо цей уряд виконуватиме свої обов'язки до обрання нового.

"Ніяких відпускних настроїв зараз бути не може. Робота уряду продовжується в звичайному робочому напруженому режимі. Попереду багато роботи і складних завдань", - наголосив екс-прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Азаров похвалився своїми досягненнями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути