вівторок, 04 грудня 2012 22:31

Ці дві кульгаві качки не мали права це робити - Ляшко про подання урядом проекту Держбюджету

Ці дві кульгаві качки не мали права це робити - Ляшко про подання  урядом проекту Держбюджету
Ляшко вважає, що Держбюджет має приймати нова Рада. Фото: news.liga.net

Верховна Рада 6 скликання не має права приймати Державний Бюджет на наступний рік, адже за нього повинене нести відповідальність новий парламент.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат України, лідер радикальної партії Олег Ляшко.

"Сьогодні я голосував "проти" прийняття проекту державного бюджету України на 2013 рік. Цілком очевидно, що цей бюджет – це бюджет проїдання і розкрадання, тобто багаті стануть ще багатшими, а бідні - ще біднішими", - зауважив він.

За його словами, розмови про економічне зростання виявилися блефом: "Якщо не зважати економічним зростанням – підвищення зарплати у 2013 впродовж року аж на 50 гривень, чи зростання мінімального прожиткового мінімуму на 70 гривень. Можна говорити про відсутність коштів на виплату по судовим рішенням, на виплату вкладів Ощадбанку, зменшення видатків на заходи з енергозбереження, на заходи з іпотечного кредитування житла".

Зате, політик підкреслив, що "ми бачимо зростання видатків на органи влади, правоохоронні органи, які будуть захищати владу від народу".

"Цілком очевидно, що ці дві кульгаві качки: уряд та Верховна Рада, вони не мали права подавати та приймати цей новий бюджет. Вони контролюють ВР, тому за помахом руки Чечетова вирішили проголосувати", - пояснив Ляшко.

Політик впевнений, що в четвер буде прийнятий проект  Держбюджету: "Вони на завтра планують засідання бюджетного комітету. В четвер планують прийняти бюджет".

Окрім того, Ляшко сказав, що він пропонував заблокувати трибуну, аби не дати можливості прийняти цей бюджет, проте опозиція надто пасивно себе поводить. "Вважаю, що стара Верховна Рада не має права приймати Бюджет, адже за цим бюджетом жити в 2013 році і відповідальність за бюджет має нести нова ВР", - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада вирішила розглянути прийняття в цілому проекту державного бюджету на 2013 рік у четвер. Опозиція виступає проти бюджету України на 2013 рік, внесеного на розгляд сесії Верховної ради 4 грудня Партією регіонів. Окрім того, фракція Компартії України сьогодні заявила, що не голосуватиме за закон про державний бюджет на 2013 рік.

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради відбувалася суперечка між "бютівцем" Сергієм Сасом та головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Виступаючи з місця, Сас обурився з приводу того, що уряд, який відправили у відставку подав до ВР проект Держбюджету на наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Ці дві кульгаві качки не мали права це робити - Ляшко про подання урядом проекту Держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути