Ексклюзиви
неділя, 13 квітня 2008 14:01

Затулін звинуватив Вакарчука в "антиросійській істерії"

Заява міністра освіти і науки України Івана Вакарчука про те, що необхідно прибрати російську мову з вузів країни, - це приклад антиросійської істерії в Україні, вважає директор Інституту країн СНД, депутат Держдуми Костянтин Затулін.

"Те, що зараз пропонує Вакарчук, є продовженням антиросійської істерії в Україні, яка вступила в свої права після оранжевої революції. Це курс на витіснення російської мови і на обмеження можливостей його застосування, що здійснювався з перших днів незалежності України при різних урядах і президентах", - заявив Затулін.

Нагадаємо, голова Міністерства освіти і науки України Іван Вакарчук заявив днями, що "російську мову необхідно прибрати з вузів, що і буде зроблено".

На думку Затуліна, позиція українського міністра надихається бажанням "зовсім не істеричним, а цілком свідомим - розірвати загальноцивілізаційну долю Росії і України, якомога сильніше віддалити росіян і українців, а тих росіян, які живуть в Україні, або витіснити, або українізувати".  Саме тому Вакарчук був і призначений на пост міністра, що він був схильний саме до такого підходу, який є "квінтесенцією національної мовної політики в Україні, що проводиться президентом Віктором Ющенком при різних урядах", вважає Затулін.

"У період, коли уряд очолював Віктор Янукович, проводити таку політику було неможливо, але навіть в цей період інерція зумовлювала загальний хід освітньої машини в Україні", - сказав Затулін.  "Те, що пропонує міністр, є додатковим свідоцтвом того, що не виконується договір про Дружбу, співпрацю, партнерство між Росією і Україною. Стаття 12 договору прямо говорить про заборону асиміляції", - підкреслив він, повідомляє Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Затулін звинуватив Вакарчука в "антиросійській істерії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути