Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 15:53

Затулін: "Україна зобов"язана слухатися Росію, навіть якщо ми помиляємося!"

Звернення Держдуми з вимогою розірвати Договір про дружбу, партнерство і співпрацю з Україною - це не шантаж, а оцінка, запевняє член "Єдиної Росії" Костянтин Затулін.

"Ви можете бути з нею згодні, можете бути не згодні, - коментує звернення Держдуми член "Єдиної Росії" Костянтин Затулін в інтерв"ю "Інтермедіа консалтинг". - Для будь-якої неупередженої людини очевидно: привід для обговорення в Держдумі звернення створила своїми діями сама Україна. Саме вона збирається в НАТО. Росія нікуди не збирається - ні в НАТО, ні в якійсь інший військово-політичний блок. Україна ігнорує попередження Росії із цього приводу".

"Якщо ми думаємо, що є підстави вважати, що порушується наша безпека, то партнер, який знаходиться з нами в Договорі про дружбу, партнерство і співпрацю, зобов"язаний це брати до уваги. Навіть якщо ми помиляємося, - каже російський політик. - Безумовно, Україна може ухвалювати будь-яке рішення - де їй бути і з ким їй бути. Але вона повинна розуміти, що це має свою ціну. І ми теж маємо право оцінювати рішення України. І ніхто цього права у нас не відніме".

"Сьогодні динаміка наших відносин негативна і ініціатива в цій негативній динаміці належить Україні. Це саме вона займається демонстративним обмеженням прав російського і російськомовного населення, саме вона подає заявку на вступ в ПДЧ і так далі. Ми її попереджаємо, і, до речі кажучи, нинішнє звернення Державної Думи є не що інше, як розгорнене політичне попередження, - підсумував він. - Дума, безумовно, ставить собі за мету (і в цьому ніякого секрету я не бачу) всіма доступними засобами, з використання свого впливу не допустити руйнування російсько-українських відносин. І вступу України в НАТО! Яке, природно, в Росії розглядатиметься як руйнування цих відносин".

Нагадаємо, що Державна Дума РФ направила президентові Дмитру Медведєву і прем"єр-міністрові Володимиру Путіну звернення, в якому просить розірвати Договір про дружбу, партнерство і співпрацю з Україною, якщо Київ приєднатися до ПДЧ і продовжить шлях вступу в НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Затулін: "Україна зобов"язана слухатися Росію, навіть якщо ми помиляємося!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути