понеділок, 06 лютого 2012 13:08

Заступник Тягнибока не має вищої освіти? Диплом отримав за рік

Заступник Тягнибока не має вищої освіти? Диплом отримав за рік

Заступник голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока, голова економічної ради цієї політичної сили, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк здобув вищу освіту лише 2011 року.

Як виявилося, він має дві середні спеціальні освіти – слюсаря-дизеліста, здобуту в технікумі учнівської молоді №4 у Львові та професію актора, здобуту в театральній студії при театрі імені Івана Франка, місто Івано-Франківськ.

Хоча у своїй офіційній біографії вказував про вищу — ніби навчався у Львівському торгово-економічному інституті за спеціальністю бухгалтер. Дані про те, що він у 1980-1985 роках навчався  у Львівському торгово-економічному зникли, коли наприкінці минулого року мер Андрій Садовий дав вказівку перевірити дипломи всіх працівників мерії. Тоді було звільнено семеро фальшиво-дипломників-службовців мерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові виявили півсотні фальшивих дипломів

Нещодавно комісії, яка перевіряє дипломи, Павлюк надав копію диплому про вищу освіту, де вказано, що 2011 року він закінчив Луцький інститут розвитку людини, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю "Документознавство та інформаційна діяльність." Василь Павлюк заявляє, що зараз навчається в магістратурі у цьому виші. Виходить, що спеціаліста, він здобув за один 2011 рік.

Про свою вищу освіту Павлюк вказував у біографії, коли балотувався у 2007 в депутати Верховної Ради України, також 2010 року, коли  переміг на виборах у депутати Львівської міськради по одномандатному виборчому округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові перевірять дипломи чиновників після скандалу з головним освітянином

У разі, якби якимось чином усунули з посади чинного мера Львова Андрія Садового, саме ця людина мала би стати в. о. міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича перевірять диплом та науковий ступінь

"За законом немає причин усувати таку людину з посади. Існують три причини відставки депутата місцевої ради. Або він не виконує свої обов'язки, або не відвідує сесію, або порушив свою передвиборчу програму. Про неправдиві свідчення нічого не сказано. Якби фальшивий диплом було виявлено на етапі подання документів, це було б підставою для зняття його з реєстрації. Ясно, що у демократичних країнах, якби таке виявилося, що депутат надав неправдиві свідчення, він подав би у відставку. В Україні таких випадків ще не було, люди попри все зберігають свої посади. Але це підірве довіру до депутата і партії", - говорить директор Львівської обласної організації організації Комітету виборців України Оксана Дащаківська.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Тягнибока не має вищої освіти? Диплом отримав за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

115

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути