вівторок, 18 березня 2008 11:54

Заступник Балоги представив у Раді законопроект про Кабмін

Перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак представив у парламенті внесений Президентом України законопроект про Кабінет міністрів. Про це повідомляє ForUm.

За словами Шлапака, прийняття цього законопроекту створить умови для діяльності Кабміну виключно в конституційному правовому полі, сприятиме вдосконаленню організації виконавчої влади і наближенню її до європейських стандартів, а також забезпеченню прав і свобод громадян.

Заступник глави Секретаріату запропонував визнати попередній закон про Кабмін таким, що втратив дію.

Шлапак відзначив основні особливості нового законопроекту. За його словами, це: удосконалення порядку формування Кабміну; впровадження механізму представлення кандидата на посаду прем"єр-міністра України і програми діяльності майбутнього Кабміну; підвищення відповідальності міністра і його самостійність при ухваленні рішень, упроваджується практика координації діяльності членів Кабміну виключно Кабінетом міністрів; удосконалення механізму взаємодії міністерств з місцевими держадміністраціями; затвердження права Президента вносити до парламенту пропозиції про розгляд питання щодо відповідальності Кабміну; РНБО здійснює координацію і контроль діяльності органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони; чітко визначені наслідки зупинки дії Кабінету міністрів України.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Балоги представив у Раді законопроект про Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути