понеділок, 25 квітня 2022 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Захист України: у Німеччині зберуться 40 міністрів оборони 

Захист України: у Німеччині зберуться 40 міністрів оборони 
Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен під час зустрічі у Києві 24 квітня. Фото: Офіс президента України

У вівторок, 26 квітня, у Німеччині відбудеться "велика міністерська зустріч". Зберуться 40 міністрів оборони держав-партнерів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час ранкового звернення 25 квітня, передає Gazeta.ua. Підготовку до цієї зустрічі він обговорив із представниками Сполучених Штатів Америки в Києві.

"Головне питання (на зустрічі міністрів у Німеччині. - Gazeta.ua) - захист України, захист свободи на сході Європи. Ми однаково зі Сполученими Штатами розуміємо: коли демократія виграє в одній країні, вона виграє в усьому світі. Коли свободу захищають в одній країні, її захищають в усьому світі", - додав президент.

Чи буде присутній міністр борони України на зустрічі в Німеччині, поки невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц пояснив, чому Німеччина не може надати Україні важке озброєння

Головним питанням на переговорах із представниками США в Києві була допомога Україні.

Переговори тривали понад 3 год. Були "змістовними, обнадійливими й результативними", сказав Зеленський.

"Я вдячний народу США та особисто президенту Байдену за потужну й щиру підтримку, яку ми одержуємо. Це реальні речі, які посилюють не лише нашу державу, а й демократію загалом", - додав він.

24 квітня Володимир Зеленський зустрівся із держсекретарем США Ентоні Блінкеном і керівником Пентагону Ллойдом Остіном. Зустріч була "за закритими дверима". Візит держсекретаря і міністра оборони до Києва мав продемонструвати підтримку України Заходом.

Міністри анонсували новий пакет допомоги уряду Зеленського й 14 іншим країнам регіону, у якому вторгнення Росії є найімовірнішим. Зокрема нова військова допомога Україні становитиме $322 млн готівкою для самостійного придбання озброєння.

Окремі пункти переговорів – фінансова підтримка та безпекові гарантії для України. Під час зустрічі Блінкен оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну і призначення нового посла.

Зараз ви читаєте новину «Захист України: у Німеччині зберуться 40 міністрів оборони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути