понеділок, 25 квітня 2022 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розкрили подробиці візиту Блінкена й Остіна
4

Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив зустріч із держсекретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і керівником Пентагону Ллойдом Остіном.

Головними темами обговорення під час зустрічі стали посилення санкційної політики проти Росії, фінансова підтримка України та гарантії безпеки, повідомив у понеділок Офіс президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна може тривати до кінця року - держсекретар США

"Візит делегації високопосадовців США до Києва в цей відповідальний для Української держави момент є вельми цінним і важливим. Обговорили з держсекретарем Блінкеном і міністром оборони США Остіном оборонну допомогу, посилення санкційної політики проти РФ і гарантії безпеки", - ідеться в повідомленні.

Зеленський підтвердив візит Блінкена і Остіна
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
Зеленський підтвердив візит Блінкена і Остіна
Зеленський підтвердив візит Блінкена і Остіна
Зеленський підтвердив візит Блінкена і Остіна

Президент України подякував Сполученим Штатам Америки за безпрецедентну допомогу та наголосив на важливості доступу українських товарів на американський ринок.

Під час закритої зустрічі із Зеленським Блінкен оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну і призначення нового посла. Візит держсекретаря і міністра оборони до Києва мав продемонструвати підтримку України Заходом. Міністри також анонсували новий пакет допомоги уряду Зеленського й 14 іншим країнам регіону, у якому вторгнення Росії є найімовірнішим. Зокрема нова військова допомога Україні становитиме $322 млн готівкою для самостійного придбання озброєння.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розкрили подробиці візиту Блінкена й Остіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути