Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2011 14:39

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко клопотатиме, щоб до справи долучили висновки експертів-юристів

Захист Тимошенко клопотатиме, щоб до справи  долучили висновки експертів-юристів

Захист екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко має намір клопотати про залучення висновків експертів-юристів до матеріалів "газової справи".

"Ці оцінки юристів даються і в усній формі, також у нас є й оцінки в письмовій формі з приводу обвинувального висновку, який було висунуто Юлії Тимошенко", - повідомив журналістам у середу адвокат екс-прем'єра Микола Сірий.

Він заявив, що на засіданні в середу вже було приєднано до справи деякі документи, зокрема, лист генпрокурора Олександра Медведька, в якому підтверджується, що прем'єр-міністр мав право своїм дорученням давати рекомендацію делегації НАК "Нафтогаз України" здійснювати відповідні дії.

Крім того, за словами Сірого, до справи було долучено лист Контрольно-ревізійної комісії, в якому сказано, що неможливо встановити збитки при підписанні зовнішньоекономічних контрактів, оскільки немає даних про те, що ці контакти підписувалися на свідомо невигідних умовах.

Захисник екс-прем'єра Юрій Сухов додав, що 30 серпня він отримав науковий висновок від завідуючого кафедрою кримінального права та кримінології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка професора Петра Андрушка, згідно з яким у діях Тимошенко відсутній склад злочину. "Цей висновок ми, безумовно, приєднаємо до матеріалів справи, подамо відповідне клопотання, оскільки це думка незалежного фахівця найвищого рівня в Україну", - сказав адвокат.

Сухов також додав, що захист буде знову подавати клопотання про закриття кримінальної справи проти Тимошенко у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко клопотатиме, щоб до справи долучили висновки експертів-юристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути