Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2011 14:18

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ГПУ не візьме до уваги підписи громадян на підтримку Тимошенко

ГПУ не візьме до уваги підписи громадян на підтримку Тимошенко

Підписи 24 тисяч громадян на підтримку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, яка є на цей час підсудною, не можуть бути предметом розгляду прокуратури.

Про це повідомив відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Зокрема, управлінням розгляду звернень та прийому громадян Генеральної прокуратури України було розглянуто питання щодо отриманих 24 тис. підписів на підтримку підсудної Юлії Тимошенко, справа якої наразі розглядається Печерським районним судом м. Києва.

"Згідно вимог ст. 12 Закону України "Про прокуратуру" прокурор розглядає заяви і скарги про порушення прав громадян та юридичних осіб, крім скарг, розгляд яких віднесено до компетенції суду", - зауважили у ГПУ.

За словами працівників Генпрокуратури, оскільки вказана кримінальна справа розглядається судом, питання, які порушуються у цьому зверненні, не можуть бути предметом розгляду органами прокуратури.

Авторам цих звернень згідно вимог закону буде надано відповідне роз'яснення.

Як повідомлялося, звернення до президента України Віктора Януковича з вимогою звільнити з-під варти Юлію Тимошенко, під яким підписалися понад 23 тис. громадян, народні депутати віднесли до адміністрації президента. За інформацією народного депутата від БЮТ Юрія Одарченка, підписи були зібрані за вихідні у наметовому містечку біля Печерського районного суду Києва.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ не візьме до уваги підписи громадян на підтримку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути