четвер, 05 грудня 2013 19:40

Зараз потрібно шукати компромісне рішення, а не згадувати про екстремізм - політолог

Зараз потрібно шукати компромісне рішення, а не згадувати про екстремізм - політолог
Володимир Фесенко. Фото: aspekty.net

На думку політолога Володимира Фесенка намагання звинуватити учасників Майдану у екстремізмі має негативне значення.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua

Коментуючи реєстрацію у Верховній Раді законопроекту "Про протидію екстремізму" нардепа-"регіонала" Вадима Колесніченка політолог сказав: "Цей законопроект з політичної точки зору зараз має негативне значення. Тому що зараз треба шукати компромісне рішення виходу із кризи. А будь-які заяви, або законодавчі дії, які скеровані на те, щоб поставити тавро на політичного противника, використати проти нього широкий правовий інструментарій, фактично, означають можливість застосування силових сценаріїв", - сказав він.

Фесенко зауважив, що поняття екстремізму дуже широке і тому такий законопроект можна буде використовувати суб'єктивно.

"Якщо перекладати це слово на українську мову то це "крайні методі". Це методи, які виходять за рамки цивілізованої демократичної політики, методи неправові", - зазначив експерт.

"Серед останніх подій екстремістськими можна вважати, перш за все, події на Банковій. По-друге, подобається це чи ні, безумовно захоплення будівлі Київради із побиттям вікон, з надписами на стінах це прояв екстремізму. Скажу більше, посилаючись на авторитет Євгена Марчука, колишнього голови СБУ, колишнього міністра оборони, будь-яке захоплення, або блокування державних установ теж може вважатися екстремізмом, але формально. Інша річ, що є критерії, які дуже важливі. Реальною була б ознака використання насильницьких методів", - додав він.

Експерт зазначив, що зараз такий закон може працювати у "пропагандистських цілях" і для піару самого Колесніченка.

Нагадаємо, нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про протидію екстремізму". Прем'єр України Микола Азаров на зустрічі з головою МЗС Німеччини Ґідо Вестервелле 5 грудня жорстко розкритикував антиурядових демонстрантів, і сказав, що ці "екстремістські сили" заважають повернути ситуацію в країні до нормального правового розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Зараз потрібно шукати компромісне рішення, а не згадувати про екстремізм - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути