неділя, 27 травня 2012 09:39

"Зараз інформаційний негатив іде в одні ворота — Януковича" - Карасьов

"Зараз інформаційний негатив іде в одні ворота — Януковича" - Карасьов
Якби президента цікавили тільки конституційні мотиви, то Асамблея була б започаткована десь 2014 року, вважає політолог Фото: file.liga.net

Ідея Конституційної асамблеї має багатоцільове призначення, але основна мета - продовження всіма правдами і неправдами віку цієї влади. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Президент Віктор Янукович підписав указ "Про Конституційну асамблею". Це - спеціальний допоміжний орган при главі держави, що має підготувати зміни до Конституції України. Асамблею очолив екс-президент Леонід Кравчук.

"Окрім суто конституційних змін, що можуть знадобитися перед президентськими виборами для збереження влади за будь-якого розкладу, є декілька інших цілей", - наголосив Карасьов.

"Якби президента цікавили тільки конституційні мотиви, то Асамблея була б започаткована десь 2014 року, коли підходив термін чергових виборів глави держави. Але вона створена зараз, бо має актуалізувати в суспільстві ідею необхідності оновлення Основного закону", - підкреслив він.

За словами Карасьова, вона покликана змінити інформаційний фон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За допомогою Конституційної асамблеї Янукович створює "запасний аеродром" - політолог

"Теперішня політика крутиться довкола Тимошенко, яка в тюрмі, але формує політичну картину в Україні. Наприклад, її побили - ніхто не приїхав на саміт до Ялти. Історія з її лікуванням взагалі створила спільну антивладну позицію всіх політичних центрів - Брюсселя, Берліна, Вашингтона та Москви. Тому питання: як змінити порядок денний? Зараз інформаційний негатив іде в одні ворота - Януковича. А такий односторонній рух рано чи пізно матиме небезпечні наслідки. Конституційна асамблея має надати позитивний чи хоча б нейтральний імпульс українській політиці, відтягнути її від вертикалізації та змістити з політичної сцени драму Тимошенко й похідні проблеми зовнішньої політики", - наголосив політолог.

Про інші цілі створення президентом Конституційної асамблеї Вадим Карасьов розповідає у журналі "Країна" № 20 (123) за 24 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз інформаційний негатив іде в одні ворота — Януковича" - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути