вівторок, 11 травня 2021 17:39

"Зараз Бойко на 5 каналі роз'яснить" - мережі коментують підозру Медведчуку

"Зараз Бойко на 5 каналі роз'яснить" - мережі коментують підозру Медведчуку
Підозру Медведчуку підписали у вівторок. Фото: Reuters

У вівторок генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Охорона Медведчука не пускала СБУ в будинок у Києві, повідомляли ЗМІ.

Подію коментують користувачі Facebook

"В який монастир пострижеться Марченко?", - запитує авторка проєкту "Рагу.лі" Тетяна Микитенко.

"Зараз Юрій Бойко на П'ятому каналі роз'яснить цю жахливу помилку" - політичний оглядач Леонід Швець.

"Ми спостерігаємо фінал кар'єри Медведчука, який пережив усі влади в Україні - від проросійських до ультрапатріотичних - і за кожної з них він стабільно збагачувався. Фактично це й фінал публічного кремлівського лобі - тепер воно не лише маргінальне, а й офіційно злочинне.

Тобто відмовитись від "договірняків" з ворогом - цілком можливо, а якщо є політична воля змусити правоохоронні органи виконувати свою роботу - вони буквально починають це робити. І якби це сталось ще в 2014 році, ми сьогодні узагалі навряд чи пам'ятали б це прізвище", - пише блогер Сергій Іванов.

"Як гадаєте, Медведчук в Україні чи втік перед обшуками?" - запитують журналісти Bihus.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов з віллами за мільярди, Коломойський, ОПЗЖ і російські олігархи: кому українці переплачують за електрику

"Підказка від мене для СБУ, яка шукає де ж Медведчук?

Дивимось інстаграм його дружини Оксани Марченко - 6 годин тому пост про природу і детокс для душі, на Чорне море не схоже.

Раз є море, дивимось сайт marinetraffic і шукаємо, де зараз стоїть яхта Медведчука Royal Romance. А вона у Хорватії. В принципі, природа з фоток Марченко схожа на хорватську.

От і Марченко дуже оперативно відреагувала і додала геотег в свій пост в інсті, що це Хорватія", - журналістка Христина Бердинських.

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз Бойко на 5 каналі роз'яснить" - мережі коментують підозру Медведчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути