Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 21:10

"Запевнення влади у демократичності виборів залишилися порожнім звуком" - Ініціативна група "Першого грудня"

"Запевнення влади у демократичності виборів залишилися порожнім звуком" - Ініціативна група "Першого грудня"
Ініціативна група "Першого грудня" Фото: ucu.edu.ua

Сьогодні Ініціативна група "Першого грудня", до якої входять відомі інтелектуали та суспільні діячі, оприлюднила заяву з оцінкою виборчої та поствиборчої ситуації в Україні.

"За результатами голосування ми насамперед відчуваємо зміцнілу надію на здорові сили у нашому суспільстві — ті сили, які не залишилися байдужими, не продали свої голоси і в багатьох гострих ситуаціях не допустили у парламент відвертих шахраїв. В Україні є і національний, і демократичний дух, і його сили переважають", — підкреслили В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський.

Вони також додали, що "відчувають неспокій у суспільстві і бачать вияви волі людей обстоювати свій голос".

Моральні авторитети засудили дії влади: "Запевнення влади у демократичній бездоганності виборів залишилися порожнім звуком. Ми обурені тим, що у виборчий процес були залучені силові структури. Факти демонстративних порушень перекреслили демократичний характер виборів".

Ініціативна група "Першого грудня" вважає, що відповідальність за це повною мірою лежить на владі на чолі з президентом України.

"Фарс з багатоденними підрахунками голосів, страх перед мирними зібраннями, маніпуляції з результатами голосувань перетворюють образ впевненої влади у скандальну карикатуру, яка викликає подив у нашому суспільстві та в світі", — підкреслили учасники групи "Першого грудня" та відзначили, що "особливим цинізмом виглядає тиск на вже обраних депутатів".

У заяві водночас наголошено: "Досягнення справедливого і демократичного ладу всієї нашої держави — це справа не лише представників політичних сил з влади чи опозиції, а завдання всього народу".

Відтак В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський запропонують орієнтири для спільної праці, які міститимуться в "Українській Хартії вільної людини", яку оприлюднять уже найближчим часом.

"У цій Хартії хочемо представити своє бачення, що варто робити нам як єдиній спільноті і як задіяти особисті і колективні зусилля для загального блага", — сказали учасники групи "Першого грудня".

Зараз ви читаєте новину «"Запевнення влади у демократичності виборів залишилися порожнім звуком" - Ініціативна група "Першого грудня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути