вівторок, 22 січня 2013 17:28

Заходу цікаво, хто є режисером такої недолугої політики, яка веде Україну в нікуди - експерт

Заходу цікаво, хто є режисером такої недолугої політики, яка веде Україну в нікуди - експерт
Валерій Чалийю Фото: pinchukfund.org

Міжнародній спільноті цікаво, хто є режисером такої недолугої політики, яка веде Україну в нікуди.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив заступник генерального директора Центру імені Разумкова Валерій Чалий.

На думку політолога, заява генерального прокурора Віктора Пшонки щодо причетності колишнього прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня не сприятиме європейській інтеграції України.

"Очевидно, що заяви, які прозвучали стосовно справи Щербаня — вони не сприяють євроінтеграції України з двох причин. Перше, на мій погляд, можу сказати як громадянин, порушено принцип невинуватості, який записаний в Конституції і є частиною права українського. Якщо країна не розділяє такого підходу, то важко говорити про єдині стандарти", - зауважив він.

Окрім того, він зауважив, що західні політики ретельно зважить всі за та проти, та потім вирішить щодо подальшої співпраці із Україною. "Друга причина — це в часі співпало із підготовкою саміту Україна-ЄС. Зрозуміло, що партнери України на Заході, м'яко кажучи, в роздумах. Що робити далі з таким керівництвом країни, яке не лише не дотримується своїх обіцянок, але, навпаки, доводять ситуацію до абсурду", - під креслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко довелося умовляти зустрітись із захисником у душовій кімнаті - тюремники

Чалий зауважив, що нинішня влада намагається виставити винними опозиційні сили: "Більше того, очевидно, що вже зараз робляться спроби, застосовуючи певні політичні технології, виставити саме українські опозиційні сили, як ті, що гальмують євроінтеграції, руйнують можливість проведення саміту, тобто все це шито білими нитками".

Резюмуючи, політолог зауважив, що "єдине питання, яке виникло в Україні і європейських країнах — це те, хто візьме відповідальність за таку політику, та хто є режисером такої недолугої політики, яка веде Україну в нікуди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На святкуванні Дня Соборності Янукович обійняв та поцілував Ющенка та Кучму

Нагадаємо, генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко в п'ятницю 18 січня вручено повідомленні в підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Зараз ви читаєте новину «Заходу цікаво, хто є режисером такої недолугої політики, яка веде Україну в нікуди - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути