Ексклюзиви
вівторок, 23 квітня 2013 20:28

Захід турбують внутрішні проблеми, а не справа Тимошенко - політолог

Захід турбують внутрішні проблеми, а не справа Тимошенко - політолог
Євген Копатько. Фото: glavcom.ua

Політики Заходу більше стурбовані своїми внутрішніми проблемами, а шум, який створюють соратники екс-прем'єра, – не що інше, як бажання привернути більше уваги до теми Юлії Тимошенко.

Про це в коментарі зазначив політолог і соціолог Євген Копатько.

"Я часто спілкуюся із закордонними експертами, і дуже мала кількість людей на Заході і в Європі розуміють, те, що насправді відбувається у справі Юлії Тимошенко. Є офіційна позиція Заходу, але навіть їх офіційні особи мало що розуміють у цій темі, хіба що окремі експерти трохи більше розбираються в цій проблематиці", – наголосив він.

"Ця тема України перебуває на периферії європейських інтересів, вони вирішують свої питання – криза в Греції, в Іспанії, проблеми Єврозони тощо. Це для них глобальні теми. У них є картинка "в Україні погано, бо там вибіркове правосуддя", а коли поставити уточнювальні запитання, уникають прямої відповіді або говорять, що всіх нюансів не знають. А більшість з них навіть не знає, де Україна знаходиться на карті світу", – пояснив політолог.

Додамо, лідери трьох опозиційних сил, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, підписали спільну заяву-звернення до євро парламентарів. У ній же є вимоги до Віктора Януковича: звільнити Юлію Тимошенко, закрити всі кримінальні справи, відкриті проти неї, забезпечити повну політичну реабілітацію Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, Тимошенко пред'явлено обвинувачення в організації приховання валютного виторгу, організації кількаразового ухиляння від сплати податків на понад 16 млн грн, розкрадання й замахи на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн ПДВ, службової підробки й замаху на розтрату 405,5 млн доларів коштів державного бюджету.

Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ, що займалася імпортом природного газу, з 1995 по 1997 роки.

Зараз ви читаєте новину «Захід турбують внутрішні проблеми, а не справа Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути