четвер, 24 травня 2012 09:57

Замороження рахунків сім'ї Януковича - це абсолютно реальний сценарій - Таран

Замороження рахунків сім'ї Януковича - це абсолютно реальний сценарій - Таран
Сергій Таран каже, статті Тимошенко влада декриміналізує в останній момент. Фото: obozrevatel.com

Депутати можуть повернутися до розгляду лікування Юлії Тимошенко за кордоном та декриміналізації статей Кримінального кодексу тільки тоді, коли стосовно Віктора Януковича будуть вжиті персональні санкції.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У ПАРЄ закінчується терпіння - Янукович має прийняти політичне рішення по Тимошенко"

"Це може статися тільки після санкцій проти президента та його оточення. А поки що це лише слова, тому, що всі решта резолюцій і закликів вони не сприймали. Тому, поки не дійде до персональних санкцій, ніяких серйозних зрушень не буде", - зазначив експерт.

Водночас, політолог каже, що декриміналізація статей, за якими засуджено екс-премєра, може стати рятівною для президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна неузгоджено і дуже повільно просувається в ЄС - євродепутат

"Декриміналізація -це шлях, яким можна вирішити ситуацію з Тимошенко. І Янукович ним скористається, але тільки коли відчує, що іншого виходу просто нема".

А от в Європі схоже серйозно думають на д тим, як від заяв і пропозицій перейти до рішучих дій. І заява про те, що європейські рахунки сімї та оточення українського президента можуть бути заморожені, цілком може вилитись у реальність, вважає Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний, хто може вплинути на Януковича - його син Олександр - нардеп

"Замороження активів сімї Януковича можливе, але не відразу. У них (Європи - ред.) це лишилося як останній аргумент. Це абсолютно реальний сценарій, але він не буде реалізований так швидко. Поки що це розмови, а далі вже будуть конкретні дії. Спочатку це були розмови на рівні українських політиків, міжнародного експертного середовища, зараз - на рівні політиків європейських. І якщо ця думка стане спільною для більшості європейського політикуму, я думаю, це буде зроблено", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Замороження рахунків сім'ї Януковича - це абсолютно реальний сценарій - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути